БФС: Разиграва се фарс! ФИФА и УЕФА са сезирани за днешната трагикомедия


БФС: Разиграва се фарс! ФИФА и УЕФА са сезирани за днешната трагикомедия
Снимка: БГНЕС

4901 0

От БФС излязоха с официална позиция след цирка, разиграл се в НДК. Чрез нея настоящите ръководители на футбола ни осъждат остро „фарса, разигран в центъра на столицата". Съобщава се, че ФИФА и УЕФА са сезирани заради случилото се.

Sportlive.bg публикува съобщението на БФС без редакторска намеса:

"Българският футболен съюз остро осъжда фарса, разигран днес в центъра на столицата на правова, демократична и европейска държава!

Провеждането на абсолютно нерегламентирано мероприятие и провъзгласяването му за официално, при това – пред безучастния поглед на държавните власти – е недопустима проява, легитимираща анархизма и беззаконието в страната ни.

Българският футболен съюз за пореден път твърдо подчертава, че Общото събрание, насрочено за 18 март 2022 г., е отменено по надлежния ред, и не е откривана процедура за излъчване на делегати и тяхното регистриране във федерацията – единствената уставна процедура за определяне на членовете с право на глас.

Зала №3 на НДК бе запазена за вътрешно мероприятие на Българския футболен съюз, за което е сключен надлежен договор. Въпреки това, и в разрез с всички законови и етични принципи, група лица нахлу невъзпрепятствено в помещението и физически отстрани и разруши имущество на БФС, за което бяха уведомени и органите на реда.

Ръководството на Българския футболен съюз категорично спазва законите на Република България, собствения си устав и правилата на световната и европейската федерации ФИФА и УЕФА, които вече са сезирани за днешната трагикомедия – и ще брани правата си с всички законови средства!

За пореден път призоваваме клубовете–членове на БФС да не се поддават на злонамерени и користни опити за разцепление на българския футбол.

Апелираме и към държавните органи да вземат отношение към грубото показване както на законите, така и на устава на най-голямата спортна федерация у нас!"

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички