Какво се случва с БФС? Президентът на Славия Венци Стефанов с ключов призив пред SPORTLIVE


Какво се случва с БФС? Президентът на Славия Венци Стефанов с ключов призив пред SPORTLIVE
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6260 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов даде ексклузивно интервю пред SPORTLIVE относно новия трилър с Българския футболен съюз. Както е известно, Димитър Бербатов (кандидат за председателския пост на централата) пристигна в НДК, където по всичко личи, клубове подкрепящи Бербо ще се опитат да проведат Конгрес на БФС. От настоящото ръководство на централата пък излязоха с информация, че Изборен конгрес днес няма как да се състои. Ето какво коментира Стефанов, който е дългогодишен деятел в родния футбол, пред SPORTLIVE.

- Г-н Стефанов, възможно ли е чисто юридически днес да има нов президент на БФС?

- Невъзможно е. Може би искат да си направят собствено първенство тези клубове, не мога да ги разбера какво правят. Но съм убеден, че това не е пътят, не е начинът, по който може да се помогне на българския футбол, изобщо на обществото, на младежта, на всички... Ние никога не сме единни.

- Многократно сте заявявали вашата подкрепа за Борислав Михайлов срещу Димитър Бербатов в борбата за президент на БФС. Но наскоро споделихте и остра теза относно едно решение на Футболния съюз, което не просъществува дълго, касаещо броя на чужденците в родния футбол...

- Вижте. Искам да ви обясня едно нещо. Димитър Бербатов, за мен, не може да бъде президент на БФС. За мен той не е човек, който може да бъде лицето на българския футбол. Човек, който с примера си може да обедини около себе си всички клубове.

- Считате ли, че това е възможно? Да има обединение на всички клубове в една обща кауза, защото като, че ли Борислав Михайлов също не може да се справи с това...

- Ами тогава трябва да се намери друг. Тогава трябва да се избере друг, ако не може да се справи. Но като гледам от 680, 80 са отишли, значи везните са наклонени много силно на другата страна...

- Все пак оптимист ли сте, че е възможно да излезем на някаква по-положителна линия в родния футбол и да имаме успехи най-важното на национално ниво... Представителният ни отбор отново да домакинства пред пълен стадион?

- Ако така продължаваме всичко ще отиде по дяволите. Виждате държавата се тресе, футболът се тресе. Всичко е с главата надолу, както се вика. Не се ли сетят да се говори, да се търси решение, на масата да седнат всички и по някакъв начин да се постигне консенсус, не виждам.

- Призовавате към опити за мащабно обединение...

- Разбира се, разбира се, навсякъде.

 

Автор: Тервел Илиев

НА ЖИВО: ЩЕ ИМА ЛИ КОНГРЕС НА БФС ДНЕС?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички