“Ел Маестро следи талантите, аз работя за тях”, Белчев коментира пред SportLive свършеното на “Армията”


“Ел Маестро следи талантите, аз работя за тях”, Белчев коментира пред SportLive свършеното на “Армията”
Снимка: Lap.bg

7582 0

Настоящият наставник на ЦСКА II в Югозападната Трета лига - Стамен Белчев, коментира ситуацията в тима след изиграването на първите 13 кръга от сезона. 

Белчев говори пред SportLive.bg и за работата си с новия старши треньор на първия тим - Нестор Ел Маестро. Именно от сърбина с английски паспорт зависи колко бързо и дали въобще ще бъдат внедрени юноши на "червените" в представителния тим. 

54-годишният специалист е категоричен, че по това се работи усилено, но за развитието на футболистите отнема време. Той обясни и какво се случва с едни от най-изявените играчи във втори отбор - Марк-Емилио Папазов, Георги Чорбаджийски и Илиан Антонов

Интервюто с Белчев

При последния ни разговор ЦСКА II бе завършил първия си сезон под ваше ръководство и му поставихте "добра" оценка. Сега се намирате в серия от 7 поредни победи. Как оценявате свършеното от началото на кампанията?

- Мисля, че свършихме доста голям обем от работа. Започнахме неубедително първенството, но в течение на мачовете напипахме правилния ритъм и се надявам да продължим по този начин. 

- Втори сте във временното класиране с положителни цифри. Тимът обаче често допуска голове и му отне време да влезе в ритъм. Какво искате да подобрите в играта и от кое сте доволен към този момент? 

- Доволен съм от дисциплината, която имат играчите. Желанието ми е да подобрим контрола на топката, както и реакцията, когато не сме с нея. Има още много детайли, върху които да работим и да се подобряваме.

През първите мачове ефективността пред противниковата врата повлия за лошите резултати. Надявам се с постоянната работа, която извършваме през тренировъчните седмици, да се подобряваме.

- През тази година влязохте в страхотна серия от победи, каквато липсваше през миналия сезон. Започват ли играчите да се напасват към мъжкия футбол?

- Правим крачки към мъжкия футбол, но още сме далеч. Има още много какво да се желае от всички, за да бъдем конкурентоспособни на отборите. Мисля, че се движим в правилната посока.

- Трудът на Илиан Антонов бе забелязан и през последните дни дебютира за България U19. Как върви неговото развитие и на другите ключови фигури - Георги Чорбаджийки и Марк-Емилио Папазов?

- Наскоро пред ваши колеги казах, че направиха крачка напред, но още има какво да се желае от тях – те го разбират. Ако се задоволят сега и помислят, че са станали готови за мъжкия футбол – това ще им изиграе много лоша шега.

Трябва да работят още страшно много, за да се доближат до изискванията на настоящия треньор при мъжете – Нестор Ел Маестро. Надявам се с моята работа да им помогна за това. 

- Тримата пътуват по лагери и за европейски мачове с ЦСКА. Харесал ли е още някой Нестор Ел Маестро за първия тим или пък във вашите очи да е изпъкнал конкретен юноша?

- В постоянен контакт сме с Нестор Ел Маестро и щаба му. Те имат наблюдения върху всички футболисти. Да, има играчи, които също се представят добре, но оставяме на треньорите от първия отбор да решат дали ще дадат шанс на някои от тях.

- А как върви комуникацията ви с Ел Маестро? Костадин Ангелов също е сред новите ключови фигури и ще помага за отсяването на най-добрите юноши в ЦСКА… 

- Постоянно сме във връзка с Коце Ангелов и с Нестор Ел Маестро. Както беше и със Саша Илич, така и сега, всичко е в реда на нормални неща. Всичко е наред.

Автор: Кристиан Гърев

Вижте дали Стамен Белчев е бил вариант за заместник на Саша Илич в ЦСКА!

Следете всичко около ЦСКА и ЦСКА II със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички