Защо ако "лъжата" за ATP Cup е вярна, това дискредитира БФТенис и издига на пиедестал Григор


Защо ако "лъжата" за ATP Cup е вярна, това дискредитира БФТенис и издига на пиедестал Григор
Снимка: Туитър на Atp

8342 0

В последните часове все по-силно се разпространява новина, която до момента не само не е потвърдена от засегнатите субекти, но дори бе определена като "фейк". Тя касае участието на България на турнира ATP Cup в дебютното му издание и това, че родната федерация по тенис не е пожелала да помогне финансово на най-добрите ни състезатели да участват в него. Нещо повече - финансирането е поел най-богатият и най-известният от играчите ни - Григор Димитров, като дори му се е наложило да плаща отгоре на личния си треньор, за да дава напътствия на далеч по-неопитните останали момчета.

Слухове за това излязоха в различни тенис форуми още по време на първия ни мач в турнира с Великобритания. Засега не е ясно дали в тази информация има доза истина или доза лъжа, но е добре да се изясни защо ако е вярна, тя дискредитира сериозно ръководството на българския тенис и издига на пиедестал първата ни ракета. Подреждаме ползите от участието на България на ATP Cup не по важност, а съвсем случайно.

1. Всички родни тенисисти, провели поне един мач в Австралия, спечелиха точки за световната ранглиста. Така например, втората ни ракета Димитър Кузманов ще дръпне сериозно в нея. Вижте за какъв прогрес става дума в този материал.

2. Българските тенисисти се опознаха, обединиха се в една обща цел, показаха добри неща и накараха световните медии да научат за тях и да пишат за тях.

3. Лазаров и Кузманов, които играха, добиха сериозно самочувствие, което може да помогне на кариерите им занапред. Кузманов спечели първия си мач на ниво АTP. За Лазаров световни тенис медии писаха колко е изненадващо, че е толкова назад в ранглистата. Подробности вижте тук.

4. Състезателите ни, без да включваме Григор Димитров, заработиха в Австралия суми, за които понякога се борят цял сезон. Само за участие в турнира Митко, Адриан и двамата Алекс спечелиха по 15 000 долара всеки. За сравнение, обикновено наградните фондове за цял турнир от серията "Фючърс", в които най-често играят по-задно ранкираните тенисисти, са между 10 000 и 15 000 долара, като тези пари се разпределят между всички участващи в съответния турнир. Всеки може да пресметне колко турнира от тази категория трябва да спечели един играч, за да достигне до сума от 15 000 долара. Отделно, Кузманов с двете си победи на сингъл заработи още 55 000 долара и оттук-насетне през годината със сигурност ще има финансово спокойствие, за да се бори за по-предно класиране и участие на по-престижни турнири.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички