Григор Димитров платил целия престой на тима ни в Австралия?


Григор Димитров платил целия престой на тима ни в Австралия?
Снимка: Getty Images/Gulliver

8825 0

Любопитни факти, свързани с българското участие на новия отборен турнир Atp Cup, излязоха на светло. На страницата "Българолюбие" във Фейсбук беше наблегнато на темата. От SportLive.bg считаме за нужно да ги споделим с вас, като не твърдим, че са на 100% верни, но е важно да се знае какво се говори в тенис средите.

Според "Българолюбие", Българската тенис федерация е отказала да прати наш отбор на турнира, тъй като е счела, че не си заслужава да се харчат средства за него. Капитанът на тима ни Григор Димитров сам е финансирал престоя и участието на всички родни представители, като се е погрижил нищо да не липсва на момчетата. Тук трябва да се отбележи, че организаторите на турнира покриват част от разходите, но далеч не всички.

Твърди се още, че успехите, които записахме - отборни победи над Великобритания и Молдова, индивидуалните 2 успеха на Димитър Кузманов и победите на Григор Димитров над Дани Еванс и Раду Албот, са постигнати под указанията на личния треньор на първата ни ракета - Кристиан Гро. Той е давал напътствия на играчите ни, тъй като федерацията е отказала да пусне и треньор в Австралия, макар Димитров да е искал да поеме и неговите разноски.

Ето какво гласи целият пост на страницата:

ЛИЦЕМЕРИЕТО ЗАД УСПЕХА

Вчера България приключи участието си на тенис турнира ATP Cup в Австралия. Тази година той се провежда за пръв път, като в него взеха участие 24 държави от цял свят. Единственият начин дадена нация да бъде включена е чрез покана от организаторите. Е, България получи такава покана. България участва. Но именно тук между тези две изречения се крият факти, непознати за широката общественост.

След като получава поканата, родната федерация по тенис я отказва. Можете ли да познаете защо? Защото отказва да финансира престоя на отбора ни. Преценява, че няма нужда да бъдат харчени пари за подобни турнири. Как тогава играхме?

Нека първо направим кратко резюме на представянето ни. Нашите момчета надминаха очакванията. Победихме един от основните фаворити Великобритания и категорично надделяхме над Молдова. Григор Димитров показваше огромния си талант, а младите лъвчета покрай него направиха така, че света да заговори за тях. Григор играеше своите мачове, а веднага след тях оставаше на корта за мач на двойки. Излишно е да казваме за какво натоварване става въпрос. Добрите му игри отпушиха нова Гришомания у нас. Той отново беше герой, национално богатство и феномен на корта. В последния мач с белгийците първата ни ракета загуби (5-ти мач за 5 дни), а впоследствие загубихме и на двойки (Григор отново игра, мачът беше час след неговия) и отпаднахме. Въпреки показаните феноменални игри от целия отбор, какво мислите се случи? Гришоманията се обърна като бумеранг и от герой Григор се превърна в предател и слаб играч. Коментираше се, че изобщо не е трябвало да бъде викан в отбора, камо ли да е капитан ...

Напътствия на момчетата даваше човек, който беше тотално непознат за нас и мнозина се питаха кой е. Това е немецът Кристиан Гро - личният треньор на Григор Димитров. След като разбира, че федерацията отказва финансиране първата ни ракета взима нещата в свои ръце. Със свои средства осигурява престоя на отбора ни в Австралия, така че нищо да не им липсва. Похвално, но защо Гро е треньор на отбора ни? Ами, федерацията отказва да пусне и български специалист, въпреки че той също ще е на разноски на Димитров. Гришо изрично заявява пред отбора, че това не желае да се разчува, за да не се измести фокусът от победите и добрата игра. Обяснява им, че го прави, за да може да се докоснат до най-големите в тениса и да добият безценен опит. Младите лъвчета обаче с половин уста разкриха ситуацията, впечатлени от великодушието на капитана и старанието му нищо да не им липсва.

Българската федерация по тенис не разкри нищо по темата. Успехите ни в Австралия бяха и нейни успехи. Гришо пък отново се радваше на родната любов единствено след победите. А накрая, след като беше оплют, тихо се оттегли без да каже нито дума ..

Благодарим ти, Григоре! 🙏

Жестът показва, че неслучайно си капитан на отбора ни.

Продължавай да прославяш България по света с изявите си! ❤️

Трябва да се отбележи, че дългогодишният капитан на България за "Купа Дейвис" Тодор Енев още преди старта на турнира обяви, че няма ангажимент по организация, логистика и обезпечаване на родното участие на ATP Cup, който е под егидата на ATP, но централата не е отказвала съдействие или помощ. "Припомням, че за разлика от „Купа Дейвис" БФТ за жалост няма ангажимент по организация, логистика и обезпечаване на родното участие на ATP Cup, който е под егидата на ATP, но централата не е отказвала съдействие или помощ, като част от българите, смея да твърдя, че имаха добра подготовка и тренировки на Националния тенис център", каза Енев. Въпреки това, на сайта на федерацията активно публикуваха новини около българското участие в Австралия и, малко или много, получиха позитиви около представянето на Димитров и другите момчета. 

няма ангажимент по организация, логистика и обезпечаване на родното участие на ATP Cup, който е под егидата на ATP, но централата не е отказвала съдействие или помощ. Въпреки това, на сайта на федерацията активно публикуваха новини около българското участие в Австралия и, малко или много, получиха позитиви около представянето на Димитров и другите момчета. няма ангажимент по организация, логистика и обезпечаване на родното участие на ATP Cup, който е под егидата на ATP, но централата не е отказвала съдействие или помощ. Въпреки това, на сайта на федерацията активно публикуваха новини около българското участие в Австралия и, малко или много, получиха позитиви около представянето на Димитров и другите момчета. 
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички