Забравете за "Тайсън Фюри - Олександър Усик по Коледа" - британецът ще се покрие и ще ближе рани


Забравете за "Тайсън Фюри - Олександър Усик по Коледа" - британецът ще се покрие и ще ближе рани
Снимка: GettyImages

12620 0

Когато стана ясно, че Тайсън Фюри и Олександър Усик преговарят за сблъсък, който да определи абсолютния шампион в тежка категория, цялата боксова общественост наостри уши. Сделката все повече се приближаваше и ден преди битката на Фюри с Франсис Нгану изглеждаше сигурна. Датата обаче беше странна - 23-ти декември. Но защо? 

Разбира се, причината е вече изминалият двубой на британеца. След него Фюри би имал по-малко от два месеца за възстановяване и подготовка - непосилна задача за който и да е боксьор в днешно време. Но, явно в лагера на Циганския крал са мислили, че двубоят с Нгану ще е демонстративен. Е, определено не беше такъв. 

Фюри изяде здрав пердах 

Да оставим настрани спора дали победата беше подарена на Фюри, или все пак Тайсън се измъкна с класа и опит от тежката ситуация. Фактите са, че британецът изглеждаше отчайващо срещу дебютант на 37 години, чиято кариера е преминала в октагон, а не на боксов ринг. 

Нгану нанесе 39 силови удара в главата и тялото на Фюри, като успя да му отвори лека рана на челото, а освен това го посини под лявото око. Рядко Фюри е позволявал подобно нещо, но защитата му беше на трагично ниво. И това носи своите последствия. 

Усик не е Нгану 

Докато опитът и класата помогнаха на Фюри да се съвземе и да обърне битката, то срещу Усик това няма да се получи. Украинецът е по-бърз и по-техничен от Нгану и е врял и кипял в тежки битки в две боксови дивизии. И Фюри осъзнава това, след като още след края на битката си в Рияд гледаше стреснато и видимо не беше доволен от случващото се. 

Фюри ще откаже да се бие с Усик 

Тайсън не може да си позволи да излезе в този си вид срещу шампиона на WBA, WBO и IBF. Фюри изглеждаше бавен, тромав и много далеч от силните си години. Освен това планът да не се измори особено срещу Нгану определено не проработи, след като главата на британеца стана обект на тежки удари, включително и нокдаун. 

За два месеца Фюри няма как хем да се възстанови, хем да направи подготовка за двубой с Усик. Това е мисия невъзможна, след като самият той твърди, че се е подготвял 12 седмици за мач с Нгану (едва ли предвид представянето му). 

Затова пред Циганския крал има само един вариант - да провали битката за абсолютен шампион. Очаквайте в близките дни и седмици да се появят информации, които да сочат, че Усик не е доволен от разпределението на парите, локацията, правилата и така нататък. От лагера на Фюри ще направят необходимото Тайсън да излезе "чист" и да стоварят вината за проваления двубой върху други фактори - претенции на Усик, невъзможност за организация, малко пари, контузия или каквото и да било друго. 

Това не означава, че двамата няма да се бият по някое време през 2024 година. Но след този бой, който отнесе, Фюри няма правилен ход. А най-грешният е да излезе неподготвен срещу Усик по Коледа. Следователно - не очаквайте чудеса по празниците - абсолютен шампион едва ли ще видим през 2023 година. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички