ДОКАЗАТЕЛСТВОТО, че Тайсън Фюри заслужено спечели срещу Нгану


ДОКАЗАТЕЛСТВОТО, че Тайсън Фюри заслужено спечели срещу Нгану
Снимка: GettyImages

16506 0

Голямата дискусия в света на бокса е една - подариха ли победата на Тайсън Фюри срещу Нгану? Най-коментираното събитие през този уикенд, пред което бледнее дори обрата във футболното Ел Класико, е галавечерта "Битката на най-лошите" и спорното съдийско решение, донесло триумфа на британеца срещу дебютиращия в бокса бивш шампион в UFC. 

Както е известно, очакванията за безпроблемен дуел за Фюри не се оправдаха и той изяде здрав пердах от Нгану, но след разделено съдийско решение именно Тайсън беше обявен за победител. Мнозина смятат, че триумфът му е незаслужен. Така ли е обаче наистина? 

ВИЖТЕ: ФЮРИ НА КОЛЕНЕ! Ограбен ли беше Нгану срещу Тайсън (СНИМКИ)

Фюри бе пратен в нокдаун, изяде много бой, но все пак спечели

Ограбен ли беше Нгану срещу Фюри? 

Краткият отговор е не - поне що се отнася до това, което цифрите говорят. Според "Compubox", световният шампион на WBC е бил по-прецизен, по-точен и е нанесъл повече удари, най-вече в ключовите моменти от мача. И именно тази прецизност му е гарантирала обрата в срещата. 

Точността на Фюри - факторът, решил двубоя 

Британският атлет откри битката, спечелвайки първите два рунда - 11 срещу 6 и 7 срещу 6 точни удара. След нокдаун и два поредни изгубени рунда обаче предимството е в полето на Нгану. И, след изравнени средни частти, най-големият фактор в полза на Фюри е точността във финалните рундове. 

Във финалните две части, когато се решаваше победителят, Тайсън Фюри беше по-прецизен от своя опонент. Той записа 34.8% точни попадения в рунд №9 и 42.9% точни попадения в заключителната част. За разлика от него, Нгану записа катастрофални проценти - 12.5% и 18.2%. 

Опитът спаси Фюри в наглед безнадеждна ситуация

Нгану отправи 25 несполучливи удара в последните две части, което му коства и победата. Опитът на Фюри го спаси в отчайваща ситуация, тъй като бившият представител на UFC отправи значително повече атаки в последната част - 22 срещу 14, но успя да бъде точен едва 4 пъти, срещу 6 пъти в полза на Фюри. 

Натрупаният опит на ринга наклони везните в края. И, въпреки че Нгану беше повече от достоен опонент, дори може би "морален шампион", то цифрите не лъжат - Фюри спечели, макар и с много малко. 

Нгану печели по силови удари 

Надмощието на Нгану, което провокира и жестокияа изблик на фенове и специалисти, дойде от силовите удари - тези, които всеки вижда и по тях оценява един двубой. Той нанесе повече силови удари от съперника си - 37 срещу 32, но пък Фюри отново беше по-точен - 37.2% срещу 31.9%. 

Нгану демонстрира ясно, че Фюри не е в топ форма

Най-сериозната доминация на Фюри пък дойде при правите удари - 39 срещу 22. 

Общата статистика на ударите сочи - 71 срещу 59 в полза на Фюри. 

ВИЖТЕ: ФЮРИ НА КОЛЕНЕ! Ограбен ли беше Нгану срещу Тайсън (СНИМКИ)

Цифрите, доказващи победата на Тайсън Фюри срещу Франсис Нгану

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички