Спечели ли Лео Меси съперничеството си с Кристиано Роналдо? Аржентинецът с класен отговор


Спечели ли Лео Меси съперничеството си с Кристиано Роналдо? Аржентинецът с класен отговор
Снимка: GettyImages

7550 0

Лео Меси и Кристиано Роналдо - може би най-великото съперничество в историята на футбола и спорта като цяло. Двамата най-големи на нашето време споделяха една сцена в Испания в продължение на десетилетие, а макар и вече далеч един от друг, постиженията им все още биват сравнявани ежедневно.

Какво се случи?

В едно от тях аржентинецът все много сериозен превес. В понеделник той грабна рекордната си осма "Златна топка". Роналдо, който неведнъж е заявявал, че иска да прекрати кариерата си като играча с най-много отличия от този вид, е с 3 по-малко.

След това и триумфа на "ла пулга" на Световното първенство в Катар миналата година, мнозина започнаха да вярват, че въпросът кой от двамата е по-велик е намерил своя отговор. Дали това мнение споделя и той, Меси бе попитан от журналист. Аржентинецът не даде категоричен отговор, но думите му спрямо португалеца бяха много въздействащи.

Какво каза той?

"Кристиано беше много добър и мисля, че имахме полза един от друг, защото и двамата бяхме с много състезателен дух. Той също искаше винаги да печели и да е над всичко и всички", започна Меси, цитиран от Фабрицио Романо.

"Смятам, че беше много красив период за нас и тези, които обичаха футбола и спорта", продължи той.

"Стореното от нас през цялото това време е много похвално, защото, както казват, лесно е да стигнеш върха, но е трудно да се задържиш там. Останахме на него 10 или 15 години, не съм сигурен колко, а беше много трудно.

Беше сложно да продължим на това ниво и смятам, че беше страхотно. Красив спомен за всички, които се наслаждават и обичат футбола", завърши Лео Меси.

Роналдо от своя страна пък се изсмя във връзка с осмата му "Златна топка" (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички