Втори ключов мач за ЦСКА и втори провал за нападението - играта на Нестор Ел Маестро по ръба не се оправда


Втори ключов мач за ЦСКА и втори провал за нападението - играта на Нестор Ел Маестро по ръба не се оправда
Снимка: Колаж: Sportlive.bg

5363 0

ЦСКА не започна добре пролетния дял от първенството - що се отнася за двубоите, които се водят срещу преки конкуренти за титлата. Именно това бе декларирано като цел на "червените", но с показаното срещу Черно море се отдалечиха от тази възможност.

След гръмката победа срещу Ботев Враца при подновяването, дойде време за първото по-сериозно предизвикателство, което не бе преодоляно. Гостуването във Варна припомни един стар проблем, с който бе изпратена футболната есен, приключила с мач на "Армията" с Лудогорец.

И тогава, и сега, двубоите изглеждаха, че ще приключат при равен нулев резултат, но късни голове  попариха "червените". Сблъсъкът с разградчани бе по-специален и емоционален, тъй като това бе последният на "Армията" преди реконструкцията. Видно бе, че емоциите - най-вече у феновете, са взели връх, но техните любимци не успяха да ги зарадват с победа, която да затвори тази част от историята на стадиона подобаващо.

Още: Фракция на ЦСКА се ядоса и посочи 6 проблема в ръководството на клуба

Без точен удар за ЦСКА в два поредни мача срещу преки конкуренти

И в мача срещу Лудогорец ЦСКА нямаше нито един точен удар

Тогава тимът на Нестор Ел Маестро не записа нито един точен удар по посока вратата на Серджио Падт. За сравнение, Лудогорец имаше 3. И за да се превърне поражението във възможно най-тежко, победният гол за "орлите" дойде чак в 18-ата минута на добавеното време. Влезлият преди минути Спас Делев наказа Бусато, а с победата шампионите успяха да изместят "червените" от второто място.

След малко повече от два месеца дойде ред за другия мач срещу пряк конкурент - Черно море. Срещата на "Тича" не показа много футболни достойнства, но и двата отбора се бореха здраво, за да стигнат до точките. Макар и в двата състава да има промени след зимния трансферен прозорец - целта бе ясна. 3 точки и атакуване на първото място.

Възпитаниците на Нестор Ел Маестро отново нямаха нито един точен удар към Дюлгеров, докато "моряците" имаха 5, като"Червените" успяха да стигнат до попадение на Фернандо Каранга в 16-ата минута, но то не бе зачетено заради засада.

Още: Саша Илич спря негативната серия, но Атромитос отново не успя да победи

Нестор Ел Маестро не "угаси" прегарянето на Каранга

Каранга бе видимо изнервен и прегорял в мача

Именно нападателят бе една сред промените през зимата, като очакванията към него за голове са силно завишени. Във въпросния мач обаче той бе прекалено "пренавит" и прегорял, което в крайна сметка му осигури и червен картон. Тук, обаче идва логичният въпрос защо Нестор Ел Маестро не го смени по-рано през двубоя. Каранга получи първия си жълт картон две минути преди отменения гол, а след него му бе спестен втори, като се стигна до невъздържана реакция спрямо страничния съдия.

Играчите на Черно море също бе видно, че опитват в дадени моменти да го изнервят допълнително, а той се подаваше лесно. Ел Маестро обаче предпочете да го остави до края на терена - преди да бъде изгонен в 73-ата минута. А само 10 минути преди това извади от игра Матиас Фаетон и пусна на негово място Данило Асприля. А с този мач настроението сред част от феновете против наставника се изостри още повече, като отново не демонстрираха подкрепа към него.

Още: Класиране в Първа лига през сезон 2023/24: Левски диша във врата на ЦСКА

Илиан Илиев сподели ключовия ход в плана си, довел до победата на Черно море над ЦСКА

"Не всичко е по план": Ел Маестро отговори - ще си подаде ли оставката в ЦСКА?

ЦСКА се отдалечи от титлата: Черно море счупи "каръка", Каранга бе грешник (ВИДЕО)

(ВИДЕО) След спестен втори жълт картон: Каранга прегоря с червен

Попадение на Фернандо Каранга срещу Черно море бе отменено, последва безумна проява (ВИДЕО)

Козът на ЦСКА, който не оставяше шанс на Черно море преди години - пак е налице

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички