Хеттрик на Роналдо напомни на Манчестър Юнайтед за Бербатов - той превъзхожда CR7


Хеттрик на Роналдо напомни на Манчестър Юнайтед за Бербатов - той превъзхожда CR7

6988 0

Хеттрикът на Кристиано Роналдо в последния мач на Манчестър Юнайтед във Висшата лига – победата срещу Тотнъм с 3:2, беше причина от клуба да представят статистика, в която на челните позиции личи името на Димитър Бербатов. Във въпросния мач Роналдо реализира едва втория си хеттрик за "червените дяволи", като това беше едва третият за Юнайтед от 2013 г. насам в първенството.

Тимът има общо 35 реализирани хеттрици, включително два мача, в които са паднали по 5 гола от един играч. Въпросните рекордьори са Димитър Бербатов срещу Блекбърн Роувърс и Анди Коул срещу Ипсуич Таун. Четирима са се разписвали по четири пъти в един мач, като по този показател се отличават бившият наставник Оле Гунар Солскяер срещу Нотингам Форест и Евертън, Коул срещу Нюкасъл Юнайтед и Уейн Рууни срещу Хъл Сити.

Рууни оглавява класацията за най-много хеттрици от създаването на лигата с общо шест и само един повече от 45-годишния холандец Рууд ван Нистелрой. Бербатов е еднолично на трета позиция с четири хеттрика.

Първият хеттрик на Юнайтед във Висшата лига дойде по запомнящ се начин през ноември 1994 г., когато Андрей Канчелскис отбеляза три от головете при паметната победа с 5:0 над градския съперник на "Олд Трафорд".

Роналдо отбеляза втория си хеттрик с червената фланелка 14 години по-късно, след като през 2008 г. наниза три гола на Нюкасъл, а неговият сънародник Бруно Фернандеш стана 14-ят различен "дявол", който записва три гола в един мач в лигата от 1992 година насам. Стори го срещу Лийдс Юнайтед на "Олд Трафорд" миналата година.

Ето и пълната класация:

6. Бруно Фернандеш, Шинджи Кагава, Андрей Канчелскис, Антъни Марсиал, Теди Шерингам – 1 хеттрик.

5. Кристиано Роналдо, Пол Скоулс, Робин ван Перси – 2 хеттрика.

4. Анди Коул, Оле Гунар Солскяер, Дуайт Йорк – 3 хеттрика.

3. Димитър Бербатов - 4 хеттрика.

2. Рууд ван Нистелрой – 5 хеттрика.

1. Уейн Рууни – 6 хеттрика.

А ето как Бербатов коментира спорните решения на БФС от последните дни!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички