Бербатов: Някои от 104-те клуба не бяха на Конгреса, изключени са за критика към БФС


Бербатов: Някои от 104-те клуба не бяха на Конгреса, изключени са за критика към БФС
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1561 0

Сериозно обвинение към Изпълкома на БФС отправи кандидатът за президент на съюза Димитър Бербатов. Той заяви, че част от клубовете, които днес ръководството на централата изхвърли от нея, не са били на Конгреса от 18 март, който от БФС твърдят, че е нелегитимен. Според него те са изключени заради критиките си към управлението, което се явявало реваншизъм.

"Част от изключените клубове не са били на последния Конгрес, а са търсени по списък от подписката за провеждане на Конгрес, защото са си позволили да критикуват управлението на БФС, което си е реваншизъм откъдето и да го погледнеш", заяви бившата ни футболна звезда пред "Дарик радио".

"Налагането на такива наказания за едно провинение е вид дискриминация. Ние ще защитим всички наказани клубове. Те не са направили нищо нередно, но в момента са наказани, което е абсурдно. Конгресът на 18 март е съобразен изцяло с Устава на БФС. Всичко това беше спазено и нищо не беше незаконно и тези решения на Изпълкома не могат да бъдат обосновани", категоричен бе Бербатов.

Той посочи, че въпреки всичко е готов за диалог в името на доброто на футбола. "Не мисля, че нещо е изчерпано заради желанието да няма честен Конгрес. Ние сме отворени към това да се направят работни групи, да се направи голям Конгрес и да се сложи край на това нещо, което е позорно. Мога да говоря с всеки, стига да има уважение и респект, да няма задни мисли и да се иска доброто на футбола, да има честен и прозрачен конгрес. За да излезем от този кръговрат", допълни той. А ето какво каза по-рано Бербатов във видео в социалните мрежи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички