За пръв път от 5 години: Григор Димитров отново на корта в София с брутален коефициент


За пръв път от 5 години: Григор Димитров отново на корта в София с брутален коефициент
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5490 0

Най-добрият български тенисист в историята - Григор Димитров, най-накрая се завръща на корта в София, където спечели титлата на Sofia Open през 2017 година. След няколко турболентни години, в които хасковлията не взе участие поради различни причини, през 2022 година той се завръща и е един от фаворитите за спечелване на турнира. 

В сряда в късния следобед българинът излиза за първия си двубой срещу Иля Ивашка. Мачът ще се проведе в зала "Арена Армеец", а интересен факт е, че българският букмейкър Sesame.bg публикува коефициент с 0% марж за крайния изход на двубоя на българина! 

Григор Димитров - Иля Ивашка с нереални коефициенти 

Благодарение на новата си оферта от 0% марж (какво означава това - вижте тук), една от новите платформи за спортни залози онлайн предлага победа за Григор Димитров с топ коефициент 2.02. Победа за неговия опонент (и съвсем лек фаворит) Ивашка е със ставка 1.97. 

Формата на двамата тенисисти е на различни полюси, тъй като българинът има само 1 победа в последните си 5 мача, докато представителят на Беларус е с 4 победи и 1 поражение. В същото време обаче Ивашка имаше маратонски двубой в първия кръг на Sofia Open, като изигра един от най-дългите мачове в историята на турнира - 3 часа и 24 минути. 

Двамата имат две срещи помежду си, като и двете бяха през миналия сезон. В Женева (клей) Гришо спечели с 2:0, докато през август във Вашингтон (твърд корт) Ивашка взе реванш със същия резултат. 

Ще спечели ли Григор Димитров Sofia Open? 

Българският тенисист може да не е в най-добрата си форма, но в единственото си участие на този турнир той го спечели през 2017 година. Публиката със сигурност ще е на негова страна, а и това се явява един от последните шансове на Гришо за титла през този сезон, тъй като до края на кампанията остават около 2 месеца. 

Към настоящия момент шансът за краен триумф на Григор Димитров е 9.60 в Sesame.bg. Фаворит на букмейкъра е Яник Синер, чиито шансове са оценени на 2.80. 

Кога и къде можете да гледате мача на Григор Димитров в София вижте тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички