От най-големите врагове до близки приятелки, какви са отношенията между Шарапова и Уилямс?


От най-големите врагове до близки приятелки, какви са отношенията между Шарапова и Уилямс?
Снимка: Getty Images/Guliver

1856 0

Първи приятелки са станали Серена Уилямс и Мария Шарапова, които бяха известни с яростното си съперничество на корта и извън него.

41-годишната американка, която преди месец сложи край на кариерата си, направи признанието в интервю за телевизия ABC, където не изключи възможността за общи бизнес инвестиции с Шарапова.

" Сега тя е най-добрата ми приятелка. Извинявай, Каролин (Вожняцки - другата й дружка от тениса)! Мария е първият човек, с когото обсъждам всекидневните си дела по телефона. Майчинството много ни сближи", обясни носителката на 23 титли от Големия шлем.

Тя води с 20-2 в мачовете си срещу рускинята (3-1 във финалите за Големия шлем), но отношенията им се развалиха най-вече покрай Григор Димитров. През 2012-а Серена го нарече " човек с черно сърце", след като той започна да излиза с Маша. Уилямс се подигра и на Шарапова: " Всяко нейно интервю започва с фразата: "Аз съм щастливка, така ми провървя". Това е толкова скучно, че едва ли някой ще я покани на купон. Иначе щом й харесва да бъде с човек, който има черно сърце, това си е нейна работа".

Самата Мария също отговори на тези думи на пресконференция на "Уимбълдън": " Определено изпитвам огромно уважение към Серена и това, което е постигнала на корта, но ако ще говори за лични неща, може би е по-добре да говори за връзката си и приятеля, който бе женен и има деца, а сега се разведе", заяви бившата №1, визирайки Патрик Муратоглу - бившия треньор на Гришо и тогавашно гадже на Серена.

Явно обаче томахавките са заровени, откакто 35-годишната Шарапова роди на 1 юли син Теодор от британския предприемач Александър Гилкс (43). Серена пък наскоро отбеляза петия рожден ден на дъщеря си Олимпия, която роди от съпруга си бизнесмена Алексис Оханян.

* Всичко най-интересно от турнира на ATP 250 в София следете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички