Битка на 3 континента с тежки последствия за всеки, подценил съперника си


Битка на 3 континента с тежки последствия за всеки, подценил съперника си
Снимка: GettyImages

1303 0

Остава съвсем малко до началото на 22-рото Световно първенство по футбол, а на него жребият успя да повтори от част от сценария от Мондиал 2018 г. По време на надпреварата в Русия селекциите на Бразилия, Швейцария и Сърбия попаднаха в една група, а четири години по-късно – това се повтори. Съперниците попаднаха в “G”, а в борбата се намесва и Камерун, който ще се опита от ролята на аутсайдер да обърка сметките на големия фаворит и класните селекции от Стария континент. 

Един фаворит, два равностойни тима и един отбор, готов за изненади

Бързо след жребия и обявяването на програмата на Световното , започнаха и очакванията на букмейкърите, които са красноречиви – Бразилия би трябвало да спечели групата и дори самия Мондиал. Междувременно се очертава оспорвана битка за ценното второ място.

Sesame.bg, който има специална секция за Световно първенство 2022 коефициенти, е категоричен - Бразилия ще спечели групата си, като ставката за това е едва 1.35, което от друга гледна точка е отлично предложение за тим, който е фаворит №1 за спечелването на Мондиал 2022

През 2018 г. отново за него спориха Швейцария и Сърбия, а „кръстоносците“ излязоха победители в крайна сметка, но сега от съседката ни могат да се похвалят с мощен състав, който е жаден за реванш.

Камерун пък е същински „властелин“ спрямо африканските тимове и сега се завръща на световните финали след 8 години чакане. "Лъвовете" имат своите моменти в исторически план, но за да ги повторят, трябва да забравят статута си на абсолютен аутсайдер в групата.

Големите очаквания върху Бразилия

Всички очаквания несъмнено са насочени върху „Селесао“, който влиза в надпреварата със статута на най-успешния национален тим в историята на футбола. Селекцията на Тите е изпълнена със звезди от най-силните първенства и е оценена на повече от 1 милиард рубли.

Бразилия обаче вече 20 години не може да се добере до най-ценния трофей. Тимът може и да е фаворит, но бремето може да се окаже тежко, след като през 2014 година ситуацията беше сходна, но "селесао" претърпя огромен крах след 1:7 у дома от Германия. Така че едно е сигурно - статутът на фаворит не гарантира нищо, когато става въпрос за Световно по футбол. 

Дуел № 2 между Швейцария и Сърбия

Ако приемем, че първата позиция е „капарирана“ за латиноамериканците в групата, то „кръстоносците“ ще влязат в битката за втората позиция от 15-о място в класацията на УЕФА, докато Сърбия е с шест позиции по-ниско в класирането. И двата тима спечелиха квалификационните си битки, но швейцарците поне ще имат леко психологическо предимство след победата с 2:1 в директния двубой на Мондиал 2018. 

4 години по-късно обаче ситуацията е по-различна. Селекцията на Сърбия е в пика на своите сили и е с 1,7 пъти по-скъпа от тази на Швейцария. На запад от Калотина са „жадни“ за реванш, а моментът изглежда по-добър от всякога предвид звездите, с които "орлите" разполагат. 

Измъченият Камерун, който ще играе за честта и изненадата

„Непримиримите лъвове“ направиха цяло чудо, след като се класираха с попадение дълбоко в добавеното време в решаващата квалификация за класиране срещу Алжир. Подобно на тогава, така и сега са отписвани от турнира за нещо значимо и повечето не дават шансове на селекцията за излизане от групите.

Това обаче е африканската страна, която първа успява да достигне до ¼-финалите на турнира, достигайки тази фаза през 1990 година. Повече от 3 десетилетия по-късно Камерун ще опита да зашемети европейската си конкуренция за място в основната част на надпреварата.

Програма:

24.11.2022

12:00 Швейцария - Камерун

21:00 Бразилия - Сърбия

 

28.11.2022

12:00 Камерун - Сърбия

17:00 Бразилия - Швейцария

 

02.12.2022

21:00 Сърбия - Швейцария

21:00 Камерун - Бразилия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички