ПРОГНОЗА за Лига Европа: Ливърпул - Манчестър Юнайтед


ПРОГНОЗА за Лига Европа: Ливърпул - Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

1337 0

Емоциите от Шампионската лига през тази седмица едвам са утихнали, но вече е време за първите мачове от осминафиналите на Лига Европа. А там дербита има – и има дори повече интрига относно това кой ще продължи напред, отколкото в Шампионската лига.

Ливърпул – Манчестър Юнайтед, 22:05, 10 март

Най-голямото дерби на Острова се пренася в европейските клубни турнири. За пръв път двата отбора мерят сили един срещу друг в директен двубой в Европа, макар и във втория по престиж турнир – Лига Европа. Това обаче далеч не означава, че интерес няма.

От кадрова гледна точка всеки от двата отбора си има свои проблеми, но въпреки това те не може да са оправдание. Най-сериозната липса при Ливърпул се очертава да е Лукас Лейва. За Луис Ван Гаал добра новина е състоянието на Антонио Валенсия и Бастиян Швайнщайгер, като еквадорецът може би ще играе дори като титуляр – това ще е ясно непосредствено преди мача. Уейн Рууни обаче остава извън играта, което е най-сериозният проблем.

От статистическа гледна точка има едно твърде интересно обстоятелство – Юнайтед има 5 поредни победи срещу Ливърпул, включително две победи в Премиершип през този сезон. В момента обаче разликата в класите не е толкова абсолютно голяма и непреодолима, за да не обърнем сериозно внимание на този факт. Обстановката на „Анфийлд” е такава, че Ливърпул, в каквото и да е състояние, може да победи всеки. А „червените дяволи” сега са далеч от най-славните си времена. Не трябва да се забравя и настроението – след като Ливърпул за пръв път в историята си направи обрат в резултата, след като е бил с човек по-малко още докато е губил, няма как да не говорим за повече хъс и импулс при мърсисайдци. Юнайтед пък, след впечатляващата победа над Арсенал, пак демонстрира, че като гост тази година често-често показва много неубедителна игра – нищо общо с домакинствата. А и не може да се иска от открития като Маркъс Рашфорд, на толкова крехка възраст непрекъснато да блестят.

Прогнозата на Sportlive.bg: Знак – 1 (2.10)

Хедж: Знак Х – (3.30); Точен резултат – 1:1 (6.00)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички