Тъжно, но окончателно: Без фенове на Летните олимпийски игри в Токио!


Тъжно, но окончателно: Без фенове на Летните олимпийски игри в Токио!
Снимка: Getty Images/Guliver

5916 0

Организаторите на Олимпийските игри в Токио 2020 окончателно се съгласиха да проведат Игрите без зрители, след като Япония обяви извънредно положение заради нови случаи на коронавирус в столицата, което ще продължи по време на цялото събитие (23 юли - 8 август).

Дългоочакваният ход бе направен след разговори между правителството, организаторите от Токио и олимпийските и параолимпийските представители.

"За съжаление Игрите ще се проведат в ограничен формат", каза председателят на Токио 2020 Сейко Хашимото на брифинг, като добави своите извинения към тези, които вече са закупили билети.

Премиерът Йошихиде Суга заяви, че е от съществено значение да се предотврати превръщането на Токио, където се разпространява силно инфекциозният вариант "Delta COVID-19", в източник на нова вълна от инфекции.

До този момент Япония е потвърдила над 800 000 заразени и 14 800 смъртни случая от началото на пандемията, а в сряда (7 юли) от столицата Токио съобщиха за 920 нови случаи, което е най-високо ниво от края на месец май.

Пред миналия декември организаторите заявиха, че общите разходи за провеждане на игрите ще бъдат около 15,4 млрд. долара, включително 2,8 млрд. долара за безпрецедентното отлагане от 2020 година. Оттогава прогнозната сметка за отлагане е нараснала до около 3 млрд. долара.

Първоначално организаторите бяха продали около 4,48 милиона билета и правителството очакваше сериозни приходи в областта на туризма, в размер на около 815 милиона долара, но сега тази сума изобщо няма да влезе в бюджета на страната!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички