Токио 2020 е тук! Къде да гледаме откриването на Олимпийските игри?


Токио 2020 е тук! Къде да гледаме откриването на Олимпийските игри?
Снимка: Getty Images

3103 0

Олимпийските игри в Токио 2020 са тук! Със закъснение от една пандемия време XXXII лятна олимпиада все пак ще се състои, за да отреди кои са най-добрите спортисти на планетата. Най-големият спортен форум официално започва от днес (23 юли) и ще продължи до 8 август. В рамките на две седмици най-големият спортен празник ще опита да върне усмивките по лицата на феновете и да им донесе много положителни емоции в мрачните времена, в които живеем.

По традиция Олимпийските игри ще започнат с церемония по откриване. На нея ще присъстват по-малко от 1000 гости, а причината е на всички ни известна. Коронавирусът постави и света на спорта в ситуация, в която трябва да се спазват всички противоепидемични мерки и да се съобразяват с препоръките на здравните власти. Сред гостите се очаква да бъдат лидери на 15 държави, както и на министрите на спорта от 70 страни.

На церемонията се очаква да бъде и японският император Нарухито, който ще изнесе реч. На практика церемонията ще е последното събитие от тазгодишните Игри, на което ще присъстват зрители. Всички спортове на Олимпийските игри ще се играят без публика - безпрецедентно в цялата олимпийска история.

В Токио до последно имаха съмнения дали да не отложат повторно Игрите заради повишаващия се брой заразени с коронавирус в страната и неодобрителното отношение на населението към Олимпиадата. Организаторите на Токио 2020 имаха и други премеждия в часовете преди началото на Игрите - режисьорът на церемонията по откриването Кентаро Кобаяши беше уволнен заради своя шега за Холокоста, казана през 1998 година.

На тържественото откриване няма да видим традиционните празненства със стотици танцьори и актьори, както и особена хореография. Самото събитие се очаква да бъде по-малко като мащаби спрямо предходни години, когато откриването на Игрите се е превръщало в специален празник. На церемонията ще присъстват и по-малко спортисти, което ще позволи на организаторите да спазят нужната социална дистанция.

Тържествената церемония по откриването на Олимпийските игри е с начален час 14:00 българско време и ще бъде излъчена пряко в ефира на БНТ 1 и БНТ 3. Откриването на Токио 2020 ще можете да проследите и НА ЖИВО в SportLive.bg!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Българите в Токио: Пълна програма за България на Олимпийските игри 2020

Олимпийските игри по ТВ: Кой ще излъчва Токио 2020 в България?

Йордан Йовчев и най-големият обир в историята на олимпийските игри

Несправедливостта от Сидни 2000, която направи Румяна Нейкова много по-силна (ВИДЕО)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички