Олимпийските игри по ТВ: Кой ще излъчва Токио 2020 в България?


Олимпийските игри по ТВ: Кой ще излъчва Токио 2020 в България?
Снимка: GettyImages

11326 0

След като по време на Евро 2020 мачовете бяха разпределени между 5 телевизионни канала и 2 големи медийни групи, в следващите две седмици Олимпийските игри в Токио 2020 също ще бъдат излъчени в каналите на две телевизии. 

Както е известно, Летните игри стартират официално на 23-и юли, но те всъщност вече стартираха с футболния турнир и при мъжете, и при мъжете, както и провеждането на един от новите спортове - софтбол. До 8-и август ще се разпределят медалите в 33 различни спорта, 50 дисциплини и общо 339 събития. И почти всички ще бъдат излъчени в родния ефир. 

Разбира се, Българска национална телевизия (БНТ) отново ще предава ежедневно събитията от Олимпийските игри, както е по традиция. Националната телевизия ще излъчи около 250 часа от Олимпиадата, като програмата ще е разпределена между БНТ1 и БНТ3. В ранните часове (между 03:00 - 06:30) медията ще излъчва спортовете в основния си канал, а след това ще продължи с най-важните събития по БНТ3.

Следобедната програма на телевизията (13:00 - 18:00) също ще е посветена на Токио 2020. Медията ще излъчва и предаване, посветено на Игрите, което ще се излъчва в 12:30 часа (в деня на Откриването предаването ще е в 13:30). Спортовете, на които БНТ ще обръща най-много внимание, са: лека атлетика, плуване, художествена гимнастика, борба, бокс, вдигане на тежести, волейбол, баскетбол, футбол, джудо, стрелба и други. 

Разбира се, ще бъдат излъчени и участията на всички български спортисти (или почти всички). Ако български участник влезе в международния канал за излъчване, БНТ ще прехвърли картината си към неговото участие. 

Освен БНТ обаче, и международният гигант "Евроспорт" ще излъчва Олимпийските игри. Компанията сключи договор да бъде официален носител на ТВ правата за Европа и ще излъчва Олимпийските игри без прекъсване по цял ден. Каналите, които ще излъчват Олимпийските игри, са "Евроспорт" и "Евроспорт 2", но медийният гигант няма да има специално внимание към българските спортисти, тъй като картината ще показва събитията, които се излъчват в цяла Европа. 

Sportlive.bg ще публикува всекидневно програмата на телевизиите, които ще излъчват Олимпийските игри, като може да следите всички събития от Токио 2020 в специалната ни секция, посветена на Игрите в Япония. Също така може да следите и всичко интересно около българските спортисти на Олимпийските игри, като последвате линка! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички