Руски гимнастик взе олимпийско злато само 3 месеца след като скъса ахилес (ВИДЕО)


Руски гимнастик взе олимпийско злато само 3 месеца след като скъса ахилес (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5873 0

Три месеца след като скъса ахилес, 25-годишният руски гимнастик Артур Далалоян помогна на Руския олимпийски комитет (РОК) да завоюва златен медал на Олимпийските игри в Токио.

През април Далалоян получи тежката контузия, която постави под въпрос участието му в Токио. Той се подложи на операция и успя да се завърне максимално бързо във форма, за да бъде с основна роля в мъжкия отбор на РОК за Игрите.

Далалоян помогна на своя отбор да спечели състезанието. В дните преди финала Далалоян призна, че не е имал планове да участва на Олимпийските игри, защото не е виждал как може да бъде готов за Игрите след контузията в ахилеса.

След спечеления златен медал обаче руснакът бе много щастлив. "След подобна контузия оценявам още повече работата, която свърших. Сега знам, че цялата тази работа не беше за нищо. Този медал е абсолютно безценен", коментира той.

Далалоян беше видимо емоционален след последния финал в понеделник, тъй като потенциално едно от най-важните събития в живота му беше откъснато от него.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички