Руски гимнастик взе олимпийско злато само 3 месеца след като скъса ахилес (ВИДЕО)


Руски гимнастик взе олимпийско злато само 3 месеца след като скъса ахилес (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6827 0

Три месеца след като скъса ахилес, 25-годишният руски гимнастик Артур Далалоян помогна на Руския олимпийски комитет (РОК) да завоюва златен медал на Олимпийските игри в Токио.

През април Далалоян получи тежката контузия, която постави под въпрос участието му в Токио. Той се подложи на операция и успя да се завърне максимално бързо във форма, за да бъде с основна роля в мъжкия отбор на РОК за Игрите.

Далалоян помогна на своя отбор да спечели състезанието. В дните преди финала Далалоян призна, че не е имал планове да участва на Олимпийските игри, защото не е виждал как може да бъде готов за Игрите след контузията в ахилеса.

След спечеления златен медал обаче руснакът бе много щастлив. "След подобна контузия оценявам още повече работата, която свърших. Сега знам, че цялата тази работа не беше за нищо. Този медал е абсолютно безценен", коментира той.

Далалоян беше видимо емоционален след последния финал в понеделник, тъй като потенциално едно от най-важните събития в живота му беше откъснато от него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички