Четирима българи ще представят България на Параолимпийските игри в Токио


Четирима българи ще представят България на Параолимпийските игри в Токио
Снимка: Getty Images

6894 0

Четирима българи ще представят България на предстоящите Параолимпийски игри в Токио. Това са Християн Стоянов в бягането на 1500 метра, Ружди Ружди в тласкането на гюле, Милена Тодорова в спортната стрелба и Фатме Исмаил в хвърлянето на копие.

Преди да отпътува за Япония Християн Стоянов заяви пред bTV, че се намира в най-добрата форма до момента в кариерата си. Той се готви за този форум от 5 години и е амбициран да реализира труда си в резултати. Наскоро Християн заяви пред SportLive, че отива в Токио за златото.

За същото се надява и Милена Тодорова, която ще бъде и знаменосец на родната делегация. "За мен е голяма чест, че ме избраха за знаменосец. Една идея по-уверена съм, защото това ми е втора Параолимпиада. Мечтая за медал и силно се надявам да чуем българския химн", каза Тодорова пред bTV.

Ружди Руджи ще участва на трета параолимпиада, като преди да отпътува за Токио си пожела медал. Той е готов за борба и се надява да постигне високи резултати на Игрите. За 23-годишната Фатме Исмаил Параолимпиадата в Токио е дебют. "Всички много се радват за мен и ме подкрепят. Желаят ми успехи и вярват, че ще дам всичко от себе си!", каза тя пред националната телевизия.

Четиримата параолимпийци вече отпътуваха за Токио, където на 24 август започва Параолимпиадата. Състезанията ще продължат до 5 септември. За Параолимпийските игри в Токио се очаква да пристигнат около 440 атлети, които ще се състезават в 539 дисциплини в 22 различни спорта.

Българското участие на Параолимпийските игри в Токио ще можете да проследите в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички