Параолимпиецът, който не се отказва да мечтае


Параолимпиецът, който не се отказва да мечтае
Снимка: Фейсбук

11120 0

Неговото призвание е бягането. Бързо и по много. Името му е Християн Стоянов, а животът му може да се определи като маратон, който безапелационно печели. Отново и отново. Защото Християн знае как да се изправи след всеки удар. Научил се е да се труди и да бъде търпелив, да вярва и да мечтае.

След седмица родният параолимпиец ще има честта да представя България на Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Дубай. Именно шампионатът на планетата е кулминацията в състезателния сезон на Християн. Но и "тест" за 2020-а, когато ще преследва най-голямата си мечта - Параолимпийските игри.

"Имах доста силни състезания през лятото. Щастлив съм от постигнатите резултати. Голямата цел обаче си остава Световното първенство. Там би трябвало да съм на най-високо ниво, но имам известни съмнения, тъй като сезонът напредна и умората си казва думата. Въпреки това ще се боря до край", сподели Християн в интервю за SportLive.bg

"Цялостната ми подготовка е насочена към Токио. Световното първенство е просто тест, за да видим нивото на другите конкуренти, да преценим на какво да наблегнем, за да може на Параолимпийските игри да бъда номер 1", отбеляза 21-годишният габровец.

Личен треньор на Християн е Евгени Игнатов - легендата в средните и дълги бягания, който и до днес държи националните рекорди от 1 500 до 10 000 метра. "Евгени ми дава повече като бивш състезател, отколкото като треньор. Неговият опит и неговите съвети преди състезание ми дават самочувствието да се справя с по-силни състезатели от мен."

"Все още не сме стигнали до момента, в който изцяло да се напаснем като треньор и състезател. Той се учи от мен, аз се уча от него. Всеки един атлет и треньор се различава от останалите и трябва да се намери златната среда", коментира Стоянов.

"Рекордите на Евгени могат само да ме мотивират. Не знам дали мога да ги стигна, но имам надежда. Надявам се един ден късметът да е с мен и да ги подобря", добави още Християн за своя личен треньор.

А как започва всичко за Християн Стоянов в леката атлетика и какво още имаше да сподели за любимия спорт - чуйте в интервюто:

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички