Европейският вицешампион Християн Стоянов пред SportLive: В Токио отиваме за злато!


Европейският вицешампион Християн Стоянов пред SportLive: В Токио отиваме за злато!
Снимка: Фейсбук

1653 0

Европейският вицешампион на 1500 метра при параатлетите Християн Стоянов е устремен към олимпийско злато на предстоящите Параолимпийски игри в Токио това лято. Пред SportLive Хрис сподели впечатленията си от Европейското първенство в Бидгошч (Полша), на което завоюва сребърен медал. 

Лекоатлетът, който е възпитаник на многократния ни национален рекордьор в средните и дългите бягания Евгени Игнатов, разкри как протича подготовката му, какво му предстои оттук до Токио и целта му на Параолимпиадата.

"Европейското първенство беше супер! Голяма емоция, отдавна желано сероизно състезание за мен, което най-накрая получих. Всички състезатели бяха много подготвени. Знаех, че ще бъде битка и бях готов за нея", сподели Християн, който финишира с резултат 3:52,33 мин. Той остана на 42 стотни зад победителя от Русия Александър Яремчук.

Още този уикенд за Християн Стоянов предстои ново състезание - националният шампионат по лека атлетика за мъже и жени във Велико Търново. Там той ще участва в дисциплините 800 и 1500 метра. "Приключваме сезона с държавното първенство и продължаваме подготовката изцяло целенасочено към Токио", заяви атлетът.

"Дотук подготовката беше тежка, но умерена. Все още не сме развили максималната ми спортна форма, за да може да бъда съхранен за Токио. В следващите седмици ще увеличим цялостно тренировките и качеството", добави Християн, който е световен шампион от 2018-а и европейски първенец от 2019-а.

"Готвим се за възможно най-предно класиране в Токио и дори злато!", разкри Християн, който завърши седми на Параолимпиадата в Рио де Женейро през 2016-а. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички