Златните момичета пристигат в Токио в опит да прекъснат руската хегемония на олимпийски игри


Златните момичета пристигат в Токио в опит да прекъснат руската хегемония на олимпийски игри
Снимка: Facebook/BGRGfederation/

3820 0

Олимпийските игри в Токио 2020 са към своя край. Пандемията от COVID-19 обърка плановете на всички, включително и на организаторите на най-голямото спортно събитие. XXXII летни олимпийски игри все пак  се състоят - от 23 юли до 8 август. България ще бъде представлявана от 42 състезатели в 14 спорта. SportLive Ви представя "Българите в Токио": 

АНСАМБЪЛ ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

Ансамбълът по художествена гимнастика е носил множество радости на българските фенове. В каквото и състояние да е целият български спорт, от Златните момичета винаги се очакват най-високи постижения. Изключение не прави и участието на Олимпийските игри в Токио.

Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова са момичетата, които ще се борят за златото. Само през тази година ансамбълът ни участва в Гран При в Москва, в сериите от Световната купа - в София Ташкент, Баку и Песаро, както и на Европейското първенство във Варна.

Ансамбълът ни взе златните медали в София и Баку и среброто в Песаро. На Европейското първенство грациите останаха четвърти в крайното класиране, но взеха златен медал в съчетанието с 5 топки и сребърен в това с 3 обръча и 4 бухалки.

Пътят към Токио 2020

Квотата за Токио беше осигурена още през септември 2018 г., когато ансамбълът спечели бронзов медал в многобоя на Световното първенство в София. Така грациите подпечатаха участието си достатъчно рано, което им позволи да се подготвят на спокойствие за Олимпийските игри.

Конкуренцията

Русия е големият фаворит в художествената гимнастика, като в състава са Анастасия Близнюк, Анастасия Максимова, Анастасия Татарева, Алиса Тищенко и Ангелина Шкатова, както и големите звезди сестрите Арина и Дина Аверини. Двете продължиха големите руски традиции след като Маргарита Мамун и Яна Кудрявцева сложиха край на кариерите си. Ансамбълът има 5 поредни златни олимпийски медала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички