Сълзата на 2021 година: Жената, която накара цяла България да заплаче от щастие


Сълзата на 2021 година: Жената, която накара цяла България да заплаче от щастие
Снимка: Kevin C. Cox/Getty Images

4155 0

В изминаващата 2021 година една сълза остана запечатана като един от най-специалните моменти в историята на българския спорт. След години на много труд и лишения Антоанета Костадинова стъпи на олимпийската почетна стълбичка в Токио, а там, пред обективите на десетки фотографи и оператори, една сълза потече от окото на българката.

В тази сълза се съдържат всички позитивни и отрицателни емоции, придружавали Антоанета през всички тези години от нейната богата кариера. Неуморната работа и неугасващата вяра в успеха изведоха Антоанета Костадинова до най-ценното спортно отличие в живота ѝ - олимпийски медал.

В ранните часове на 25 юли България бе събудена от изключителния успех на Антоанета Костадинова в Токио, който българката извоюва след страхотна стрелба на 10 метра въздушен пистолет. Българката се движеше за олимпийско злато до последния си изстрел, но в крайна сметка завърши на втора позиция.

"Цветът на медала от Олимпийски игри няма значение"

Антоанета Костадинова обаче не съжаляваше за изпуснатото злато. Тя предпочете да се радва на второто място, отколкото да тъжи за златния медал. Среброто за нея е също толкова ценно, колкото и златото. Нейният треньор Христо Христов призна, че е изпитал смесени чувства, защото е максималист.

За Антоанета Костадинова този сребърен медал е сбъдната мечта и сълзите, които потекоха от очите ѝ на стълбичката, разплакаха България и трогнаха целия спортен свят. Успех, който върна славата на българския спорт и превърна 2021 година в най-специалната в живота на Антоанета.  

Сълзите от радост в очите на Антоанета Костадинова вижте в нашата ГАЛЕРИЯ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички