Треньорът на Антоанета Костадинова: Накрая изпитах смесени чувства


Треньорът на Антоанета Костадинова: Накрая изпитах смесени чувства
Снимка: Kevin C. Cox/Getty Images

2427 0

Треньорът на Антоанета Костадинова Христо Христов коментира успеха на състезателката по спортна стрелба на Олимпийските игри в Токио. Христов коментира, че за момент е изпитал смесени чувства по време на финала на 10 метра пистолет. Костадинова беше близо до титлата, но в последния изстрел позволи да бъде изпреварена.

"На края малко съжалих. Аз щях да бъда доволен на всякакъв медал, но след като си водел до последния изстрел ... но ние сме свикнали в стрелбата - такъв спорт, в който едно трепване те изкарва. Имахме близо две години, в които бяхме абонирани за девети и четвърти места. Тогава беше абсолютно кошмарно. Девето място не влизаш във финала, четвърто място си на една стъпка от медалите. Затова сме доволни", каза Христов.

"В последната година и половина беше много тежко. Готвехме се за Олимпиада, но я отложиха, после за Световни купи, но и тях ги отложиха. Не знаехме какво да правим - дали обем, или техника. Пак благодарение на Господ пуснаха три състезания, защото иначе нямахме нищо. На Европейското бяхме пълен провал, технически бяхме много добре, но година и половина без старт си оказа влияние. Извадихме си някои поуки, след това спечелихме Световната купа в Осиек, добихме някаква увереност, успяхме да направим много добра подготовка и резултатът е налице. Мисля, че тя се доказа като много голям боец", добави специалистът

"Подготвени сме и за 25 метра. Тя дойде готова и за двата финала. Във финал всичко може да се случи. И на предната Олимпиада влязохме във финал, но там...не искам да се връщам назад. Да се надяваме първо да влезем, пък след това ще видим. Аз съм максималист като треньор и винаги говоря само за резултати. Аз знам какво може моят състезател и винаги съм доволен, когато си реализира резултата, а в повечето случаи това отговаря на добро класиране. Ако си свършим работата, и то ако си я свършим добре, със сигурност ще има покритие", каза още Христов.

Ето какво каза и Мария Гроздева за сребърния медал на Антоанета Костадинова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички