"Българите в Токио": Красивата Инна Ефтимова ще търси лични рекорди на Олимпиадата


"Българите в Токио": Красивата Инна Ефтимова ще търси лични рекорди на Олимпиадата
Снимка: Lap.bg

2192 0

Олимпийските игри в Токио 2020 са в разгара си. Пандемията от COVID-19 обърка плановете на всички, включително и на организаторите на най-голямото спортно събитие. XXXII летни олимпийски игри все пак  се състоят - от 23 юли до 8 август. България ще бъде представлявана от 42 състезатели в 14 спорта. SportLive Ви представя "Българите в Токио": 

ИННА ЕФТИМОВА - ЛЕКА АТЛЕТИКА (100 и 200м спринт)

Родната спринтьорка е родена на 19 юни 1988-та година в град Костинброд. Това ще бъде нейно второ участие на Олимпийски игри, след като през 2008-ма година бе част от българския състав за Игрите в Пекин. Тогава тя се класира на 4-то място в спринта на 100м (11.67 секунди) в своята квалификационна група и не продължи по-напред.

През месец май 2012-та година Българската федерация по лека атлетика обяви двугодишно наказание за Ефтимова, след като бе дала положителен тест за забраненото вещество соматотропин на Световното първенство в Даегу, Южна Корея. Като следствие от това тя пропусна Олимпидата в Лондон.

"Днес една мечта се сбъдна! Тринадесет години след първите ми Олимпийски игри в Пекин 2008, ще участвам на Олимпиадата в Токио в дисциплините 100 и 200 метра спринт", написа Ефтимова в профила си в социалните мрежи, след като научи, че ще пътува към Токио.

"Чувствам се добре. Остана много малко време. Емоцията е голяма. Много исках да участвам на тази олимпиада. За много малко не се класирах в Рио. Чувствам се добре и се надявам да се представя на ниво. Целта ми винаги е била да направя най-доброто си бягане на олимпийски игри. Искам да постигна лични резултати и в двата спринта и да съм колкото се може по-напред в класирането", сподели наскоро Инна в интервю за "Мач Телеграф".

На Олимпиадата в Рио да Жанейро (2016г.) спринтьорката покрива норматива за участие, но квотите за българските атлети са запълнени и тя така и не пътува до Бразилия. Личните ѝ рекорди са следните:

100 м – 11.20 сек.

200 м – 22.94 сек.

Българката вече отпадна в квалификациите на 100 метра, но на 2 август (понеделник) започват пресявките на по-дългата дистанция, в които Ефтимова ще бяга заедно с другата родна състезателка - Ивет Лалова!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички