Българската спринтьорка Инна Ефтимова отпадна в квалификациите на 100 метра в Токио


Българската спринтьорка Инна Ефтимова отпадна в квалификациите на 100 метра в Токио
Снимка: Lap.bg

1957 0

Българката Инна Ефтимова завърши на 6-то място в своята серия от квалификациите на 100 метра на Олимпиадата в Токио. Тя бягаше в краен коридор и финишира за 11.46 секунди, а този резултат не бе достатъчен, за да продължи напред към 1/2-финалите.

33-годишната ни спринтьорка попадна в много силна серия и бе в компанията на №1 в световната ранглиста Шели-Ан Фрейзър-Прайс. Именно ямайката пресече първа финалната линия с резултат 10.84сек. 

Втора се класира Айла дел Понте от Швейцария с 10.91 (нов национален рекорд), а трета Грейс Нвокоча от Нигерия, която спря хронометъра на точно 11 секунди. 

Стартовата реакция на Инна бе шестата най-добра (0.145), а след това тя нямаше време да навакса изоставането си. За трите полуфинала се класират първите 3 спринтьорки от всяка от седемте серии + 3-те най-добри други времена. 

Инна Ефтимова обаче няма шанс да попадне в тях, тъй като само в нейната серия имаше две по-бързи състезателки, а в останалите резултатите бяха много високи! В крайна сметка българката остана 36-та от 54 бегачки.

Тя обаче ще се състезава и в по-дългата дисциплина на 200 метра, където участие ще вземе и Ивет Лалова!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички