България на Олимпийските игри днес: На косъм от втори медал в Токио


България на Олимпийските игри днес: На косъм от втори медал в Токио
Снимка: LAP.BG/Любомир Асенов

5493 0

Българските спортисти записаха спорен ден №5 на Олимпийските игри в Токио, като някои едва ли ще запазят добри спомени от представянето си, докато други направиха силен ден. 

Всичко започна през нощта със старта на Любомир Епитропов на 200 метра бруст. Той не успя да подобри националния рекорд от 2:09.68, който постави по време на сериите, и завърши на 15-о място с време 2:10.33. Той не успя да влезе във финала, но остана доволен от цялото си представяне в японската столица. 

"Цялостно съм доволен от моето представяне на Олимпиадата. На 100 бруст не напълно, но на 200 мисля, че планираното за този сезон го изпълних. Винаги търся максималното и в двете дисциплини, но за момента по-добре ми се получава 200. Залагаме си на силите", заяви Епитропов. 

Калоян Лефтеров, който също беше дебютант на Олимпийски игри, може да се похвали с най-добрата стартова реакция до момента в плувния турнир на 200 метра гръб (едва 0.5 сек), но за съжаление остана далеч от класиране за полуфиналите. Той записа резултат 1:58.96, което е с повече от две секунди повече от националния рекорд, който е негово притежание. Той остана на 24-о място и на над секунда от полуфиналите в дисциплината. 

Друг роден дебютант - Селин Али, записа 16-о място в първата част от квалификациите на стрелба (трап), като пропусна 6 от мишените си и записа 69 точки след 3 рунда на стрелба. Първите 6 се класират напред към финала, като в момента тя изостава на 3 точки от топ 6. Квалификациите продължават в 03:00 часа българско време. 

Линда Зечири пък се прости с шансовете си за класиране напред в турнира по бадминтон, след като отнесе тежко поражение от Миа Блихфелв 2 гейма (10:21, 3:21). Турнирът определено не беше от най-успешните за Зечири, като в Рио 2016 тя достигна осминафинал. Софиянката е на 33 и не е ясно дали ще се бори за квота и за Олимпийските игри в Париж. 

Най-голяма радост за българските спортни фенове донесе Божидар Андреев, който в дебюта си на олимпийски игри записа 5-о място в категория до 73 килограма. 24-годишният щангист се бореше за медал до последно, но прибърза при последния си опит на 190 килограма и остана на 4 кг от бронзовото отличие. Въпреки това за дебют представянето му беше страхотно. 

Вижте представянето на България в ден №5 на Олимпийските игри в СНИМКИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички