Русия изпепели Англия в добавеното време на Евро 2016 (ВИДЕО)


Русия изпепели Англия в добавеното време на Евро 2016 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3394 0

Фантастичен удар с глава на капитана Денис Глушаков донесе на Русия безценно равенство 1:1 с Англия на старта на Евро 2016 на препълнения "Стад Велодром" в Марсилия.

Соченият за абсолютен фаворит отбор на Рой Ходжсън не убеди, че заслужава повече победата в мача, но водеше в резултата 90 секунди преди края на срещата. Изумителен изстрел на Ерик Дайър от фаул пред пеналтерията в 73-ата минута изведе Англия напред в резултата и "трите лъва" се виждаха крайни победители.

Любопитен факт е, че Дайър никога не е изпълнявал пряк свободен удар в 65-те си мача от английската Висша лига, но сега го направи брилянтно и в подходящо време.

Англия обаче не можа да се похвали с победа на старта на кампанията си на европейски първенства и точно както се бе случвало в предишните осем случая, отново се размина с 3-те точки.

Финалният натиск на Русия бе стихиен, но все пак даде положително отражение на резултата, защото балонно центриране на Игор Смолинков от лявото крило бе засечено по отличен начин от Василий Березуцки, който препарира Джо Харт - 1:1.

Така Англия бе изпепелена в последните секунди и с 1 точка дели второто място с Русия в Група В, докато Уелс е лидер с 3 пункта, след като по-рано днес надви Словакия с 2:1.

Мачът

Англия очаквано започна по-силно двубоя и в първия четвърт час натика съперника си в собственото му поле, като основно задържаше играта пред наказателното поле. 

За съжаление на феновете на "Трите лъва", първите два удара бяха в ръцете на Игор Акинфеев и не се стигна до критична ситуация пред руската врата - първо Адам Лалана тества рефлексите на стража, а след това Крис Смолинг с глава по-скоро му подаде топката.

В 21-ата минута Адам Лалана отново имаше възможност да отправи изстрел, и то от дори по-чиста позиция в наказателното поле, но стреля разочароващо в страни то вратата. Това бе една от малкото скоростни комбинации в атака за англичаните, която доведе до сериозна опасност за съперника.

В 33-ата Уейн Рууни отправи опасен изстрел към противниковата врата, но отново не провокира някаква отличителна намеса от страна на Акинфеев. Топката пак бе насочена право в обсега на вратаря и той дори не мръдна, докато я боксираше встрани.

Това се оказа и последното интересно положение преди почивката, на която двата тима се оттеглиха при нулево равенство - 0:0.

След почивката руснаците опитаха да изнесат играта в противниковата половина, но първото опасно положение бе създадено пред тяхната врата. Хари Кейн бе фаулиран пред наказателното поле и Уейн Рууни изпълни добре прекия свободен удар, но прати кълбото на сантиметри от напречната греда.

Смолов в 62-ата минута изправи на нокти всички фенове на Англия, след като стреля технично от 20-ина метра, но със съвсем малко не намери очертанията на вратата.

И точно когато не се виждаше как Англия ще преодолее противниковата отбрана от игрова ситуация, в 73-ата минута Ерик Дайър с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар най-накрая разпечата Акинфеев - 1:0!

Финалният натиск на Русия бе стихиен, но все пак даде положително отражение на резултата, защото балонно центриране на Игор Смолинков от лявото крило бе засечено по отличен начин от Глушаков, който препарира Джо Харт - 1:1.

Състав на Англия:

На вратата застава Джо Харт, а пред него в защита от ляво надясно се подреждат Дани Роуз, Крис Смолинг, Гари Кейхил и Кайл Уокър. В халфовата линия се разчита на тройката Уейн Рууни, Ерик Дайър и Деле Али, а в предни позиции оперира тризъбецът Рахийм Стърлинг-Хари Кейн-Адам Лалана.

Състав на Русия:

Акинфеев, Смолников, Игнашевич, Березуцки, Шенников, Нойщадер, Головин, Смолов, Шатов, Кокорин, Дзюба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички