Роналдо и Португалия се провалиха срещу миньоните Исландия (ВИДЕО)


Роналдо и Португалия се провалиха срещу миньоните Исландия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3392 0

Суперзвездата Кристиано Роналдо не можа да отбележи гол, а Португалия не успя да победи тоталния дебютант и аутсайдер на Евро 2016 - Исландия. Срещата на стадиона в Бордо завърши наравно 1:1, като Нани откри резултата в 31-ата минута за "мореплавателите", но в 52-ата Биркир Бярнасон реализира историческото първо попадение за скандинавците на европейски финали.

Португалия очаквано имаше подчертано превъзходство на терена, но не го материализира и не създаде чак толкова чисти положения. Каквито ситуации пък имаше пред вратата на исландците, то те биваха пропилявани и в крайна сметка дебютантите си заслужиха точката.

Роналдо няма да помни с нищо хубаво рекордния си 127-ми мач с националната фланелка, като на свой ред се отчете с няколко пропуска. По-рано през деня Унгария шамароса Австрия с 2:0 и към момента оглавява класирането в група F, докато Португалия и Исландия са втори и трети с 1 точка.

Мачът

Любопитен факт: Кристиано Роналдо преследва голов рекорд на европейски първенства, но не само.

Двубоят с Исландия е 127-ми за суперзвездата, с което той изравнява върховото постижение по този показател с националната фланелка, държан от Луиш Фиго.

Изненадващо или не, първото положение в мача бе за Исландия, след като Гилфи Сигурдсон направи страхотен пробив отляво и проби в наказателното поле. Диагоналният му изстрел бе париран от Руй Патрисио, а при добавката вратарят отново бе непоколебим срещу нападателя на Суонси.

След първоначалния устрем на исландците, те се поприбраха в собствената половина, но не са изпадали в глуха защита и не са се стремяли да са с 11 души зад топката.

Настъпилото затишие бе разчупено от Кристиано Роналдо, който с хубав финт на левия фланг си освободи позиция за центриране и сложи топката на главата на Нани, но той като по чудо намери тялото на вратаря почти от упор!

В 25-ата минута и Роналдо направи голям пропуск, след като Пепе с 40-метров пас го изведе очи в очи със стража на Исландия, но капитанът не можа да уцели топката и се изложи пред гола.

В 31-ата минута обаче Португалия все пак поведе в резултата след отлична акция по фланга, при която Гомеш получи кълбото в близост до пеналтерията и без да се бави потърси Нани с успореден на голлинията пас. Поради някаква причина Нани бе напълно сам в близост до вратата и с едно докосване се разписа за 1:0.

Това се оказа, че е гол номер 600 в историята на европейските първенства, а до края на полувремето нямаше никакви други любопитни ситуации.

В 50-ата минута, точно когато зрителите още въздишаха по далечен удар на Роналдо, преминал встрани, Исландия изненадващо изравни резултата. Гудмунсон от десния фланг предложи великолепно центриране в наказателното поле, при което бранителите заспаха, а Виейриня увисна фатално. Така намиращият се зад гърба му Бярнасон успя с хубаво воле да разстреля Патрисио за 1:1.

Очаквано Португалия се впусна в предни позиции в търсене на нов гол, като този път вече исландците не се притесняваха да се бранят с каквото могат. Блокираните удари обаче бяха сериозен брой, а липсата на пространства около наказателното поле на скандинавците затрудняваше "мореплавателите".

Роналдо в 73-ата изкара топката в аут за пореден път от далечна дистанция, вместо да комбинира със съотборник. Малко преди това Нани с глава бе пратил кълбото на сантиметри встрани от гредата.

Осем минути преди края на редовното време бе ред и на Пепе да не успее да намери очертанията - този път с глава след центриране от корнер на резервата Рикардо Куарешма.

Няколко секунди по-късно Нани сложи топката на главата на Роналдо, но той стреля право в ръцете на вратаря Халдорасон. Роналдо имаше шанс на два пъти от фаул да донесе победата на тима си в добавеното време, но стената го спря и в двата случая.

Състав на Португалия:

Руй Патрисио, Герейро, Пепе, Карвальо, Виейриня, Марио, Перейра, Гомеш, Роналдо, Нани

Състав на Исландия:

Халдорасон, Севарсон, Сигурдсон, Арансон, Скуласон, Гудмундсон, Гунарсон, Сигурдсон, Бярнасон, Сигторрсон, Бодварсон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички