Италия напердаши Белгия, но беше надхитрена на Евро 2016


Италия напердаши Белгия, но беше надхитрена на Евро 2016

1001 0

Италианският национален отбор впечатли целия футболен свят с победата си 2:0 над Белгия в първия двубой от Евро 2016. "Скуадра адзура" в последствие надви и Швеция с 1:0, за да си осигури предсрочно първото място в своята група и съответно - класиране на осминафиналите на първенството.

Оказа се обаче, че белгийците, които в крайна сметка финишираха на втора позиция в групата, имат доста по-голям шанс да играят на финал на Евро 2016. Просто пътят на Белгия е далеч по-лесен от този на победителя Италия, който "за награда" за първото си място се натресе на Испания на осминафиналите.

Белгийците пък ще играят с Унгария, която е доста по-предпочитан съперник за тази фаза на надпреварата, независимо от отличното впечатление, оставено от "маджарите" до момента в турнира.

Белгия е също така в далеч по-лесен поток от италианците, които са в една компания със суперсили като (Испания) Германия, Франция и Англия. От другата страна най-амбициозните и сериозни отбори са доста по-скромни - Уелс, Хърватска и Португалия.

Така заради странното струпване на фаворитите в едната част на схемата единият от двата финалисти на Евро 2016 ще е извървял доста по-страховит път до голямата цел...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички