Германия започва похода си на Евро 2016


Германия започва похода си на Евро 2016

963 0

Тази вечер от 22 часа световният шампион Германия дебютира на Евро 2016 с единствената мисъл за триумф във Франция. Селекцията на Йоахим Льов ще се изправи срещу Украйна в двубой от група C, където са още Северна Ирландия и Полша. Това е само първата крачка към историческата четвърта европейска титла, към която се стреми Бундестима.

Световният шампион от 2014г. ще опита да спре доминацията на Испания и в рамките на 2 години да стъпи на върха и на световната, и на европейската футболна сцена. Под ръководството на Льов Германия губи финал на Евро 2008 от Испания, а на Мондиал 2010 остава на трета позиция, след като отново испанците се изпречват на пътя им.

Развитието на немския тим след финала срещу Аржентина на Мондиал 2014 обаче върви доста мудно. Водени от Йоахим Льов, немците спечелиха своят група, но не показваха такава постоянност в игра, каквато се очаква от световен шампион. Полша постоянно бе на крачка на тях и за малко да капитулират от първото място, особено след загубата от поляците във Варшава.

Полски национал с 4 бъбрека излиза на Евро 2016

Очакванията са Льов да експериментира в първия двубой. В нападение немците изглеждат много по-сигурни, отколкото в защита. Грешките в отбрана обаче могат да бъдат поправени от "златния" вратар Нойер, който се очаква да изиграе ключова роля. Най-големият проблем за Льов ще бъде кой да играе като десен бек. Хьоведес може да бъде ползван в тази зона, а другият и засега предпочитан вариант е Емре Джан, който обаче е доста по-полезен в полузащита.

Отборът на Украйна пък има една от най-добрите защита, след като в квалификациите допусна едва 4 гола в 10 срещи. Това със сигурност може да огорчи много от отборите на Европейското първенство във Франция.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички