Дешан обяви своя №1 в мача и се опита да оправдае слабата игра на Франция


Дешан обяви своя №1 в мача и се опита да оправдае слабата игра на Франция
Снимка: Getty Images

1434 0

Селекционерът на Франция Дидие Дешан е категоричен, че Дмитри Пайе е направил разликата в откриващия двубой на Евро 2016, в който Франция спечели с 2:1 срещу Румъния.

Звездата на Уест Хям беше един от двамата най-добри играчи на терена заедно с Н'Голо Канте, като през целия двубой Пайе беше най-опасният играч на "петлите". Освен това с брилянтен удар в заключителните минути на мача донесе победата на своите.

Вадят Де Хеа от Евро 2016?

"Пайе направи разликата в този мач. Вкара страхотен гол. Той е офанзивен футболист, но е и играч, който помага много на отбора. Във футбола е лесно, когато имаш способността да пратиш топката в горния ъгъл - това решава много проблеми!", каза радостно Дешан след мача.

"Хубаво е, че спечелихме. Бяхме наясно, че няма да бъде лесно срещу Румъния и така и се получи. Те се защитаваха много добре и накъсваха играта с нарушения. Затрудниха ни. Ние пропуснахме няколко положения, но им позволихме и те да създадат ситуации пред нашата врата".

Селекционерът, който е сериозно критикуван за избора си на Евро 2016, отдаде слабата игра на своите с напрежението от това да си домакин и да играеш в първия мач за турнира.

"Може би бяхме малко пренавити и действахме прибързано в някои ситуации, но все пак в края стигнахме до успеха. Играхме до последно за победата, бяхме и с четирима нападатели в края. В първи мач никога не е лесно.

Де Хеа проговори за секс-скандала

Тези двубои са като финал за купата, може би имаше и известно притеснение. Срещата беше много емоционална. В началото и това се отрази. Ние бяхме определяни за фаворит, а Румъния нямаше какво да губи", коментира френският селекционер.

"Не всичко в нашата игра вървеше. Съперникът показа, че е добре организиран и ни създаде доста проблеми, но е много важно, че започваме с победа. Надявам се този успех да ни донесе повече спокойствие и увереност за следващите двубои".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички