Даже не сте и чували фаворита за нов треньор на Испания


Даже не сте и чували фаворита за нов треньор на Испания
Снимка: Getty Images / Guliver

2392 0

След 8 години начело Висенте дел Боске се оттегли от поста национален селекционер на Испания. Това се случи словом малко след отпадането на осминафинал от Италия на Евро 2016, а стана факт днес с официално съобщение от федерацията.

ОФИЦИАЛНО: ЕРАТА ДЕЛ БОСКЕ СВЪРШИ

Не е изненадващо, че Дел Боске си тръгна, а е изненадваща липсата на адекватна реакция от федерацията. В Италия обявиха новия си треньор (Джанпиеро Вентура) още преди началото на Евро 2016, защото отдавна бе ясно, че Антонио Конте напуска след края на турнира във Франция.

Самият Дел Боске призна, че не точно загубата от Италия е причина да напусне, а просто е бил решил Евро 2016 да е последният му турнир. Тогава интересно как федерацията още не е взела решение, въпреки че има известно време преди началото на световните квалификации.

ДЕЛ БОСКЕ НЕ СЕ СБОГУВАЛ САМО С ЕДИН ИГРАЧ НА ИСПАНИЯ

Чували ли сте името на фаворит номер 1 за нов треньор на Испания? 60-годишният Хоакин Капарос. Знаете ли колко клубни отбора до момента е водел той в кариерата си - 18, някои от тях дори нямат профили в Уикипедиа, като Сан Хосе Обреро, Кампийо, Мотия и Кастил-Ла Манча.

Капарос бе начело на Депортиво Ла Коруня от 2005 до 2007 година - с неговото идване на поста бе сложен краят на "Супер Депор". От лятото на 1999 е назначен за треньор на Виляреал, който тъкмо е спечелил дебютна промоция в Примера дивисион, но и там не му се получават нещата и е уволнен, а клубът изпада.

КАСИЯС И ДЕЛ БОСКЕ ЗАРОВИХА ТОМАХАВКИТЕ

През 2000 година Капарос застава начело на Севиля и още в първия си сезон успява да изкачи отбора в Примера дивисион. Той се задържа до 2005 година и напуска точно преди да започне историческия рейд на андалусците в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички