В Швейцария изтъкнаха нереален герой за България в цикъла за Катар'22


В Швейцария изтъкнаха нереален герой за България в цикъла за Катар'22
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3648 0

Интересно наблюдение показаха в Швейцария относно българския национален отбор. Сайтът за спортни залози gamblersin.com направи превю за мача тази вечер между "кръстоносците" и "лъвовете" в световните квалификации за Катар 2022. Те отчитат, че в основата на малкото положителни резултати на нашия тим в квалификационния цикъл стои Кирил Десподов.

"През март швейцарците победиха с 3:1 в София. България постигна козметични резултати единствено благодарение на Кирил Десподов", пише gamblersin.com. "Българите пропускат голям футболен форум за шести пореден път, но последните им постижения дават надежда за по-добър резултат от последния път, когато се срещнаха с Швейцария в София", допълва сайтът.

Интересно е да се отбележи, че по отношение на ефективност крилото на Лудогорец няма голям принос към спечелените 8 точки от тима. Той се е разписал досега само 2 пъти, и двата пъти без да окаже влияние върху крайния резултат - при 1:3 от Швейцария в първия мач и при 1:3 срещу Литва.

"Преходът на България към по-млад отбор тази година продължи и редицата лоши резултати сега започват да се обръщат, въпреки че 70-ата в световната ранглиста нация има да извърви още дълъг път, за да стигне до легендарния отбор, стигнал до полуфиналите на Мондиал 1994 в САЩ. България все още може да завърши на трето място, ако се откъсне от северноирландците, с които имат равен брой точки. Те имат мач с Италия пред себе си, така че една точка в Швейцария може да е достатъчна", пише gamblersin.com. А какво у българския тим шокира швейцарския "Блик" четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички