Швейцария има 3 причини да вярва, че ще размаже България тази вечер


Швейцария има 3 причини да вярва, че ще размаже България тази вечер
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1992 0

Медиите в Швейцария си правят сметка националният им отбор не само да победи, но и да разпилее България в двубоя между двата тима днес. Както е известно, швейцарците се нуждаят от убедителна победа, за да се класират директно за Мондиал 2022, а мачът с България е последният им шанс, тъй като с него приключват световните квалификации.

Според сайта srf.ch първото основание да се вярва в разгром за "нати" днес е фактът, че България не е убедителна в защита и днешният им съперник знае това от собствен опит. Както е известно, в началото на световните квалификации тимът, воден от Владимир Петкович, поведе на "лъвовете" с 3:0 само за 12 минути. За съжаление на селекционера Мурат Якин обаче сега той не може да разчита на никой от тогавашните голмайстори - Бреел Емболо, Харис Сеферович и Стивън Зубер.

Вторият довод на srf.ch е козът Джердан Шакири. 30-годшната звезда, който тази вечер ще изиграе своя мач номер 100 за националния отбор, умее добре да разбива българската отбрана. Именно той вкара и трите гола за Швейцария преди десет години при победата с 3:1 в европейска квалификация.

Не на последно място, повод за оптимизъм дава стадионът, на който ще се изиграе мачът. Освен, че е напълно разпродаден, "Суиспорарена" в Люцерн е крепост на националния отбор в последно време. Там Швейцария е спечелила последните си 7 международни мача. А ето каква ще е тактиката на Якин срещу България. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички