В Швейцария изумени от "вратарската въртележка на Ясен Петров"


В Швейцария изумени от "вратарската въртележка на Ясен Петров"
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

4975 0

Макар България да изгуби шансове както за класиране на Мондиала в Катар, така и шанса да стресне някой свой съперник в квалификациите, в Швейцария се впечатлиха от отбора ни. Както е известно, тази вечер "нати" посреща "лъвовете" в последна и за двата тима световна квалификация и се нуждае от разгром, за да завърши на първо място в групата и да се класира директно за световното.

Разбира се, един разгром до голяма степен зависи и от вратаря на съперника. Именно на този наш пост обърна внимание популярната швейцарска медия "Блик". Те бяха впечатлени от честата ротация на тази позиция от страна на селекционера Ясен Петров и я определят като "луда вратарска въртележка". "Блик" пише, че в този цикъл Петров е използвал цели петима вратари.

В първия мач с Швейцария през март той използва на вратата Пламен Илиев (1:3). През лятото в приятелския мач с Франция под рамката блесна Даниел Наумов, а при престижното равенство с Италия във Флоренция се отличи Георги Георгиев(1:1). При поражението с 1:3 срещу Литва българската врата беше пазена от Мартин Луков, а срещу Ирландия пазеше Иван Караджов. В приятелския мач срещу Украйна този четвъртък пък титуляр излезе Николай Михайлов (1:1).

"Блик" пише, че българският селекционер е използвал в цикъла за Мондиал 2022 петима вратари и дори тази вечер ще бъде "разглезен" за избор на този пост. "Доста е възможно и днес тази вратарска въртележка да продължи да се върти", пише медията. А какво каза по този повод Иван Караджов наскоро четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички