Петко Христов: "Скъпа Италия, не се притеснявай: брат ми ще се погрижи за нещата"


Петко Христов: "Скъпа Италия, не се притеснявай: брат ми ще се погрижи за нещата"
Снимка: Lap.bg

4610 0

Бранителят на Специя и националния отбор на България - Петко Христов, даде интервю пред "Gazzetta dello Sport" часове преди мача на "лъвовете" срещу Швейцария. "Кръстоносците" се нуждаят от разгромна победа срещу нас, за да изместят Италия от първото място в групата и така да се класират директно за Катар 2022.

В днешния двубой Петко Христов няма да вземе участие, тъй като е контузен, но се очаква на негово място да играе брат му - Андреа Христов. Ето какво каза защитникът и защо италианската медия озаглави материала си "Скъпа Италия, не се притеснявай: брат ми ще се погрижи за нещата":

Петко, ясно ли ти е, че Италия е голям фен на България?

Напълно ясно ми е! Затруднихме ви по пътя към Мондиала, като завършихме наравно във Флоренция и сега ще се опитаме да се извиним. Казах на брат ми Андреа, че трябва да играе за двама. Преди всеки двубой селекционерът ни казва, че основното е да не получим гол, а нещо хубаво напред винаги може да се случи. Швейцария трябва много да се потруди, за да ни победи.

В първия ви двубой срещу Швейцария ви вкараха три гола за 13 минути. Защо?

Едва отскоро работим с Ясен Петров. Този път ще бъде различно.

Каква е мотивация на България?

Най-важното е да защитим честта си. Ние сме млад състав и много от момчетата искат да помогнат и по тази причина ще се потрудят.

Можехте ли да постигнете нещо повече в групата?

Да, всичко обаче се върти около двубоя срещу Литва. Ако бяхме спечелили, щеше да е различно. Вместо това обаче ние пропуснахме дузпа и в крайна сметка загубихме с 1:3.

Как е с Тиаго Мота за треньор в Специя?

Всичко е много добре. Той беше страхотен футболист и ме учи на много неща. Смятам, че след слабия старт, дължащ се на поредица от проблеми, аз и моите съотборници израстваме. И като продължим да играем по начина, по който наставникът иска, ще се спасим от изпадане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички