В Полша: България може да остане завинаги един от най-слабите отбори в Европа!


В Полша: България може да остане завинаги един от най-слабите отбори в Европа!
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

2773 0

Силно критичен материал за българския национален отбор по футбол публикува полското издание "Igol". Aвторът показва обстойно познаване на резултатите и процесите в родния футбол. Той определя участието на "трикольорите" в тазгодишното издание на Лига на нацаиите "катастрофално приключение".

"България има болна федерация. Там непрекъснато има скандали. Федерацията напоследък бе силно критикувана, но не приема многото неприятни коментари присърце. Вместо това тя страда от синдрома на "обсадената крепост", пише изданието и припомня "фарса" с избора на нов президент на БФС, както и честата смяна на треньорите.

"През последното десетилетие националният им отбор е ръководен от шестима различни треньори.И само двама от тях заемаха поста повече от две години. Само през последните 3 години селекционерите на България се смениха три пъти", пише в коментара. 

Изданието разглежда и катастрофалните ни резултати в Лига на нациите 2022. "Българите паднаха с 2:5 от по-ниско класираните грузинци в класацията на ФИФА. Феновете се надяваха на поне частична реабилитация срещу Гибралтар, не само заради класата на съперника. Очакваха и новия ефект на метлата заради смяната на селекционера, но записаха равенство", пише igol.pl.  

Все пак, полските колеги виждат някаква светлина в тунела на футбола ни и тя е клубовете. "Всъщност, само клубовете спасяват българския футбол от агония. Първенството там никак не е лошо - в момента е на 24-то място в класацията на УЕФА, тоест с 4 позиции по-високо от полското. Лудогорец пък беше класиран като 70-ия най-силен отбор на континента.

Някои клубове все още се управляват от ексцентрични или противоречиви собственици, но много от тях наистина искат да вдигнат българския футбол на крака. Резултатите на националния отбор показват, че няма повече време за губене. В противен случай България ще остане завинаги една от най-слабите страни на Европа", заключава авторът. А ето защо вървим надолу според Христо Крушарски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички