В Чехия: България свикна никой да не ги гледа, дори децата нехаят за националния отбор


В Чехия: България свикна никой да не ги гледа, дори децата нехаят за националния отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

4619 0

За няколко дни в България покрай евроквалификацията България - Чехия на автор на чешкото издание sport.cz му направиха впечатление няколко неща за нашия национален отбор по футбол. Най-важното негово заключение беше, че "лъвовете" не са ядосани от факта, че играха този мач пред празни трибуни.

"Те свикват. Вече не ги разочарова, че мачовете на националния отбор са маргинализирани, което е логична последица от дълбокия спад на българския футбол през последните години", пише sport.cz.

Изданието посочва, че на контролата с Парагвай, за която не важеше наказанието на УЕФА да не присъстват български фенове на мача са дошли само 450 зрители. Чешките колеги пишат, че тези фенове са били "изгубени" в "гигантския котел на Националния стадион "Васил Левски", който побира 43 632 души".

Медията посочва и че на мача с Чехия е имало няколкостотин деца, за които наказанието на УЕФА не важи. Те обаче са били значително по-малко, отколкото, например, на мачовете в Лига Европа между Слован (Братислава) и Бешикташ и Уулвърхемптън.

"Дори българските деца не са привлечени от футбола, въпреки че им се предложи възможността да видят капитана на националния отбор Ивелин Попов за последно", пише sport.cz. А как коментира липсата на публика селекционерът на Чехия вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички