Треньорът на Чехия за мача с България: Това не беше футбол


Треньорът на Чехия за мача с България: Това не беше футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

8441 0

Треньорът на Чехия Ярослав Силхави коментира загубата на своя тим от България в последната за двата отбора квалификация за Евро 2020. Чехите се класираха за форума, докато нашият тим завърши на предпоследното място в групата им и ще търси път към Евро 2020 през баражите на Лига на нациите.

"Играхме твърде бавно, оставяйки нашите съперници да преминат в защита в своята половина. След това те чакаха контри, в които бяха опасни. Преди гола дадохме статично положение на противника. В крайна сметка, когато имахме възможност, не успяхме да отбележим желания изравнителен гол. Не мисля, че сме подценили нещо, че играчите биха подценили нещо. Не мислех, че ще загубим тук в последния квалификационен мач. Искахме да се сбогуваме с победа и по-добро представяне в евроквалификациите", коментира Силхави пред чешките медии.

Специалистът призна, че празните трибуни са повлияли на представянето на неговия тим. Както е известно, това се наложи заради наказание на България от УЕФА след расисткия скандал на мача с Англия през октомври. "Това не е футбол. Футболът се играе за хора и пред хора. За съжаление, днес не беше така", посочи той.

"Ние не сме като Англия, която губи от нас и веднага не оставя под съмнение кой е по-добър в следващия мач. те могат да поправят грешката си. Ние не сме толкова силен отбор и нямаме такива качества, че да можем да повторим представянето си в дългосрочен план", каза още Сихлави. А какво каза за двубоя вратарят на Чехия Ондржей Коларж вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички