"Това вече е недопустимо" - първи думи от Бойко Борисов за скандалите около България - Унгария (ВИДЕО)


"Това вече е недопустимо" - първи думи от Бойко Борисов за скандалите около България - Унгария (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5498 0

Лидерът на партия ГЕРБ - Бойко Борисов, за първи път коментира публично скандалите около предстоящия футболен мач между България и Унгария, който в крайна сметка ще се проведе на 16-и ноември (19:00 ч.) на стадион "Васил Левски" в София.

"Срам! С моя приятел Орбан (б.р. - Виктор Орбан, министър-председател на Унгария), те се шегуваха вече с нас, че в България, след като свърши мандатът на моето правителство, дори туристическа ваканция на семейство не може да се организира, камо ли футболен мач. Доста смешно звучи, но този срам...", започна шеговито Борисов.

"Това вече е недопустимо"

Той бе категоричен, че е недопустимо да се забранява на феновете да присъстват на стадиона: "Искам да кажа, че футболът и спортните състезания са направени за публиката. Тя затова отива там, затова е направено - да си изпуснат емоциите. Едните крещят, другите викат, радват се, псуват... Всичко това се прави на стадиона. И затова усещането да ходиш на стадион и да гледаш по телевизията е различно", изтъкна той и допълни:

"Окей, всички държави изпадат в кризи, футболни имам предвид, с поколения от по-силни и по-слаби футболисти, но трябва да се съберат. Това може да се прости - паднали сме, ядосваме се, но да лишиш от публика с някакви мотиви, това вече е недопустимо!".

"След това пък да тръгнеш по градовете да търсиш стадион, за да заложиш новите кметове да поемат целия този риск, също не е правилно. Аз мисля, че и кметът на Пловдив, и кметът на Кърджали ясно казаха - не може да има състезания без публика!", завърши коментара си по горещата тема Бойко Борисов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Ще подкрепят ли Борислав Михайлов и Борислав Попов националите срещу Унгария? Отговорът!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички