Ще мобилизират ли Йоан Стоянов в армията на Израел? Националът на България даде ясен отговор


Ще мобилизират ли Йоан Стоянов в армията на Израел? Националът на България даде ясен отговор
Снимка: Ivan Ivanoff / LAP.bg

2571 0

Националът на България Йоан Стоянов все още е в Израел. На този етап не е намерен начин той да се прибере у нас, за да се присъедини към националния отбор за евроквалификацията с Литва и контролата с Албания.

22-годишният футболист на Апоел Беер Шева има двойно гражданство. Той е роден в Пловдив, но живее в Израел от двегодишен.

След атаките на „Хамас“ в страната обявиха състояние на война. След като Йоан Стоянов притежава и израелско гражданство, според законите в държавата съществуваше вариант той дори да бъде мобилизиран в армията.

Талантливият играч е диабетик. В крайна сметка това е причината той да не бъде мобилизиран в армията на Израел, потвърди самият Йоан.

РАЗЯСНЕНИЕТО НА СТОЯНОВ ЗА ИЗРАЕЛСКАТА АРМИЯ

"Аз съм диабетик от 2017 година. Затова и няма да бъда мобилизиран. Все още не знам кога ще се прибера в България. Към момента всичко е наред с мен", обясни Стоянов пред колегите от „БТВ“.

В последните часове той е направил два опита да напусне Тел Авив и да се завърне в България, но полетите са били анулирани. Йоан се намира столицата на Израел и е далеч от военните действия, в безопасност е, допълват от телевизията.

Йоан разбира, че е диабетик, когато е на 16. По време на мач се чувства изтощен и е сменен. Впоследствие неговият дядо, който е с диабет тип 2, измерва кръвната му захар. Така заболяването му е установено. А Стоянов пропуска задължителната военна служба в Израел.

В събота израелското правителство обяви, че се намира в състояние на война и мобилизира всички мъже в страната до 40-годишна възраст.

Йоан все още не може да се качи на самолетите с наши и чуждестранни граждани към София. Причината - не е турист, а местен гражданин, работещ със статут на израелец.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SportLive! Емил Велев-Кокала: Йоан Стоянов помоли БФС да му съдейства за самолет, възможно е да го мобилизират в армията на Израел!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички