С Младен Кръстаич срещу Драган Стойкович: 9 години разлика, родени почти в един и същ ден - 400 мача делят треньорите


С Младен Кръстаич срещу Драган Стойкович: 9 години разлика, родени почти в един и същ ден - 400 мача делят треньорите
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

2665 0

От БФС заявиха подкрепата си към селекционера на националния отбор по футбол на България - Младен Кръстаич. Той ще остане начело на "лъвовете" въпреки слабия старт на европейските квалификации, след който до голяма степен загубихме шансове за участие на първи голям форум след 2004-та година насам.

След равенството с Литва в този цикъл предстои домакинство за България срещу фаворита в групата - единственият тим само с победи до момента - Сърбия (2/2). Така Кръстаич ще трябва да се изправи срещу собствената си страна.

Кръстаич срещу Стойкович

49-годишният наставник има доста по-малко опит в сравнение със своя колега, който е начело на западната ни съседка - Драган Стойкович. Селекционерът на Сърбия е с 9 години по-голям от Кръстаич, а любопитното е, че те празнуват рожден ден почти на един и същ ден - Кръстаич на 4-ти март, а Стойкович - на 3-ти март.

Предвид и разликата във възрастта едва ли е изненада за някого, че Стойкович има далеч по-богат опит като наставник. Той има 457 срещи като старши треньор, като е спечелил 217 от тях, загубил е 152, а 88 са завършили наравно. Головата разлика е 771:682 (+89), а спечелените точки средно на мач са 1,62.

Младен Кръстаич е имал 88 мача като треньор и е спечелил 45 от тях. В 23 се е оказал на губещата страна, а 20 срещи са приключили без победител. Головата разлика е 155:98 (+57), а спечелените точки средно на мач са 1,76.

Конкретно в мачовете с България Кръстаич има 3 победи, 2 загуби и 2 равенства при голова разлика 9:6. Средният брой спечелени точки на мач пък е 1,57. Съответно показателите на Стойкович конкретно със Сърбия са доста по-впечатляващи. Той има 18 победи, 5 загуби и 5 равенства при голова разлика 60:31 и средно 2,11 точки на мач.

Трябва да се отбележи и че разликата във възможностите на двете страни е огромна. За сравнение - Сърбия е с 10 пъти по-скъп състав, само Влахович е над 2 пъти по-ценен от 24-мата за България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички