Бербо: Литва се радваше, сякаш е спечелила Световното първенство


Бербо: Литва се радваше, сякаш е спечелила Световното първенство
Снимка: БГНЕС

3146 0

Легендата на родния футбол Димитър Бербатов сподели разочарованието си след ремито на България при визитата на Литва в събота. Бившият капитан на "лъвовете" обясни пред Sportal, че националният селекционер Младен Кръстаич явно не е направил нужното, след като дори имаше предимство да разполага с по-голям брой полеви футболисти след червен картон на съперника. 

 

Мнението на Бербатов

"Гледах мача с Литва. Гледахме го с екипа. Изводите от такъв мач могат да бъдат много. Чисто като игра и качество имаме по-добри играчи от Литва, но нямаме нужната рутина, хитрост и знание. Не се възползвахме от численото си предимство, а това е задължение на треньора.

Той трябва да контролира нещата в такъв момент и ако трябва, да прoмени схемата на игра. Важното беше да вземем трите точки, но не успяхме. Накрая Литва се радваше така, сякаш са спечелили Световното първенство. Проблемите са дълбоки и трябва да има реформа. Това вече е недопустимо", обяснява Бербо.

Бившият таран на Манчестър Юнайтед, който води от няколко години борба с БФС за управлението на централата, обясни какви са последните развития по въпроса с "Бояна":

"Вървят обжалванията. Всичко, което ние можем да направим законово, е направено. Тъй като бюрокрацията е малко по-тежка, отнема повече време. Последното решение е в полза на това, че Конгресът от 12-и октомври е нелегитимен".

В заключение Бербатов сподели очакванията си от предстоящия във вторник двубой със Сърбия, който се явява четвърта квалификация на българите за Евро 2024. До този момент разполагаме с 3 точки, а ветеранът коментира и от какво се нуждае тима:

"Трябва да имаш опитни футболисти. Винаги се случва подмладяване, но то трябва да се случва плавно и със знания. Опитните трябва да предадат своя опит на по-младите. Срещу Сърбия започваш от 0:0 и винаги имаш шанс. От това, което чувам, всички са песимисти. На моменти ще имаме успех, но той ще бъде краткосрочен. След това отново ще има неуспехи, но всичко това е отражение на управлението на българския футбол. Като човек, който следи българското първенство, мисля, че селекционер трябва да бъде българин. Повече шансове трябва да се дават на българските футболисти и треньори", обясни легендата на родния футбол.

Следете всичко около националния отбор на България със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички