Роден национал за Северна Македония: Говорим един език и трябва да сме братски народи, а не да се мразим


Роден национал за Северна Македония: Говорим един език и трябва да сме братски народи, а не да се мразим
Снимка: Facebook / BulgarianNationalTeam

8647 0

Играчът на българския национален отбор по футбол Радослав Кирилов отново говори по актуалната тема около победата над Северна Македония в Скопие, при която публиката освиркваше българския химн "Мила Родино" и обиждаше родните футболисти. 

"Трудно беше, защото още на химна хората бяха лошо настроени. Освиркваха, което не е хубаво. Все пак спортът е феномен, който трябва да обединява, а не да сее омраза. Но успяхме да запазим самообладание, да се концентрираме изцяло върху мача и да се представим добре на терена.", каза Кирилов в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Мачът беше доста нервен и труден за игра. Бяхме много щастливи след него, защото все пак представяме нашата държава. Изключително горд съм, че националният отбор започва да върви в правилната посока, защото нашата страна има нужда от спортни и футболни успехи."

"Може би имаше някакво по-различно настроение негативно към нас, но на терена не съм усетил нещо такова. И двата отбора бяхме концентрирани изцяло върху мача. Не смятам, че и в тяхната глава е имало неща извън футбола. Имаше чисто футболни реплики, нищо повече."

"Често казано, се подготвихме изцяло футболно за мача. Беше важно, защото знаехме, че ще е труден. Не сме говорили за неща извън футбола - за политически теми и т.н. Мисля, че и нямаше смисъл да се настройваме негативно."

"Не си размених фланелката с никого, но не тая лоши чувства към македонците. Аз съм от Симитли - на няколко километра от границата. Говорим един език и трябва да сме братски народи, а не да се мразим. Не виждам причина македонският народ да таи лоши чувства към нашия."

"Виждам доста голяма промяна откъм манталитета. Има изключително голямо желание да се развие този отбор. Както видяхме - той е изключително млад, аз бях най-възрастния, а съм само на 30. Повечето момчета бяха на по 22-23-24, имаше дори на 18. Това е бъдещето. Според мен трябва да се започва от младите. В последните години видяхме, че нещата не вървят в правилната посока. Сега се взима друг път и трябва да се работи по този начин. Аз мисля, че има светъл лъч и трябва да вярваме на това, което се случва в момента."

"Ако отборите на жребия за Евро 2024 са на нашето ниво, ще бъде една идея по-лесно да се преборим с тях. Но в крайна сметка това е жребий, каквото се падне ние ще го приемем. Сега имаме две контроли, в които също трябва да се представим на ниво", завърши Кирилов в ефира на bTV.

Култов цитат: "Как може да освиркваш химна на своите баба и дядо?"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Кратки истории

Излишният вратар, най-чудатото реми и още 2 мегастранни футболни случки

Интересните ситуации във футбола се случват ежедневно и в 21-ви век феновете успяват да научат всичко, което...

Реклама
Най-четени новини

виж всички