Глас от Северна Македония: Думите на "Мила Родино" бяха по-силни от всички освирквания


Глас от Северна Македония: Думите на "Мила Родино" бяха по-силни от всички освирквания
Снимка: Facebook / BulgarianNationalTeam

13156 0

"Показахме примитивизъм и в какво болно общество отглеждаме децата си" - това написа в своя профил в социална мрежа Facebook Добре Митрев, който е председател на Сдружението за македонско-българско приятелство.

Причина за този пост стана поведението на публиката в Скопие по време на снощния мач срещу България, когато първо химнът ни бе освиркван, а в хода на самия двубой непрестанно се чуваха обидни скандирания по адрес на "лъвовете".

"Да обиждаш другия не означава, че обичаш своите. Този, който подстрекаваше към бой, нека първо научи думите на македонския химн. В една песен се казва: "Дали да плача или да пея". Македонските българи снощи станаха част от нея. Плачеха, защото изгуби Македония - тяхната страна, а пееха, защото България победи", пише Митрев и добавя:

"Аз бях на стадиона и седях на трибуните на македонските запалянковци. И за първи път бях доволен, че децата ми растат извън тази среда. Снощи трябваше да се вика в подкрепа на футбола. Там имаше всичко друго, но не и подкрепа за любимия отбор. И както се случва накрая, наказанието идва винаги. И дори всички зурни и тъпани да бяха снощи на стадиона, думите на "Мила Родино" бяха по-силни от всички освирквания".

ВИЖТЕ ОЩЕ - Мощно "Българи юнаци" разтърси стадион "Тоше Проески" след края на Северна Македония - България! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Кратки истории

Как неразумен шофьор едва не лиши футболния свят от Неймар

Бразилия е един от супер фаворитите на Световното първенство по футбол, а нейните надежди и този път са свързани...

Реклама
Най-четени новини

виж всички