В Северна Македония: Народът дойде на стадиона да види победа над най-омразния ни съсед!


В Северна Македония: Народът дойде на стадиона да види победа над най-омразния ни съсед!
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

10012 0

Не стигна отвратителното и неморално освиркване на химна на България от страна на феновете, но и медии в Северна Македония наляха масло в огъня на футболния скандал. Както е известно, снощи привържениците на нашата съседка РСМ се опозориха, освирквайки "Мила Родино" и обиждайки през целия мач българските национали. В крайна сметка "лъвовете" отговориха с победа с 1:0.

Изданието "Sportmedia.mk" написа след срещата, че това е бил може би най-болезененият мач в историята им, въпреки че той бе само за чест, а не за класиране. Автор на медията нарече България "лошите съседи" и "най-мразния ни съсед.

"Всеки да говори каквото си иска, но двубоят с България бе от голямо значение за Македония. За народа, за земята, за всички онези които се чувстват подтиснати от източния съсед по политическите въпроси от последните няколко години", се казва статия на "Sportmedia.mk".

"Стадионът беше пълен - защото народът искаше победа. Народът дойде да се радва, да види победа над лошите съседи, които ни оспорват история, език и идентичност. Не дойдоха да гледат загубения цикъл без шанс за класиране. Футболистите не изпълниха тяхното желание и загубиха от най-омразния ни съсед. България си тръга с широки усмивки и като голям победител от Скопие. Това е най-слабата България в историята", продължава публикацията. А ето какво бе по-силно от освиркванията според българин в Северна Македония.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички