"Радостен съм": Димитър Бербатов подкрепи протестите и нападна БФС


"Радостен съм": Димитър Бербатов подкрепи протестите и нападна БФС
Снимка: Lap.bg / колаж: SportLive

2204 0

Една от най-големите легенди на българския футбол и кандидат за президентския пост в Българския футболен съюз - Димитър Бербатов, отново атакува остро настоящото му ръководство.

Голмайстор номер 1 с националния отбор на България се обяви в подкрепа на протестите срещу централата. Стига, разбира се, те да бъдат мирни. Това той сподели пред "bTV".

Както е известно, БФС предприе шокиращ ход, след като научи за подготвяните протестни действия от страна на родните запалянковци по време на мача с Унгария по-късно през месеца. Срещата бе преместена от София в Пловдив, а публиката - забранена. Това вбеси още повече привържениците на футбола, както и екипа на опозицията.

Какво каза бившият ас на ЦСКА и Манчестър Юнайтед?

"Заради начина си на управление от страна на БФС, футболът бе откраднат от хората. Аз подкрепям протестите, стига те да бъдат мирни“, започна Димитър Бербатов и продължи.

"Всичко трябва да бъде съгласно закона. Трябва да се запази човешката страна, да останем хора и да покажем по мирен начин, с протест, че вече е прекалено.

Момчетата от националния отбор не са виновни и трябва да си изиграят мача. Заради управленските решения на БФС стигнахме до тук", добави той и обърна внимание на решението за преместване на мача и пооставянето му при закрити врата.

"Не мога да кажа как се е развила комуникацията между УЕФА и БФС, но мога да предположа какво се е случило. Страхът, който прозира, е явен“, каза Бербо.

"Самото недоволство, самите протести са срещу управлението на БФС, не срещу футболистите, които трябва да бъдат оставени да играят футбол. Сега ще разберат кой им иска оставката.

Футболът не трябва да пострада и не трябва да се стига до крайни неща. Ние се борим вече две години и половина. Битките в съда продължават. Показваме на хората, че с един честен конгрес нещата могат да бъдат обърнати.

Самите клубове трябва да решат без натиск, без да са принуждавани или репресирани, кой е техният достоен избор. Бербатов и екипът му от две години и половина протестираме. Ще водим протеста си пред всички вас. За това съм толкова радостен. Подкрепям го в рамките на законното му и мирно провеждане", завърши Димитър Бербатов.

Биш национален селекционер "избухна" пред SportLive след скандалното решение на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички