Нито БФС, нито УЕФА: Кой е наредил преместването на България - Унгария... заради престъпни групи?


Нито БФС, нито УЕФА: Кой е наредил преместването на България - Унгария... заради престъпни групи?
Снимка: БГНЕС

2352 0

Все повече разкрития се правят около скандалната ситуация с мача на националния отбор с Унгария този месец. Евроквалификацията трябваше да се играе на "Васил Левски" в София, но заради готвения протест срещу БФС централата премести мача в Пловдив и нареди той да е при закрити врати. УЕФА подкрепи това решение, като дори бе направен опит да се обяви, че то е предложено от Нион.

В последните часове става ясно, че българската полиция е в основата на тази промяна. Те не са могли да дадат гаранции пред УЕФА, че сигурността по време на мача ще бъде опазена. Това пише изданието magyarnemzet.hu, което цитира бившия председател на УС на Левски - Георги Марков, който живее в Унгария.

"От УЕФА научиха за задаващия се смут и поискаха гаранции за сигурност от българската полиция, които не получиха. Имаше опасения, че мигранти и престъпни групи също ще участват в демонстрацията, затова мястото на мача беше преместено и часът бе сменен", пише изданието, като не става ясно дали цитира бившия конституционен съдия.

А ето какво казаха по темата с преместения мач от СДВР. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички